Buna seara,
Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager,cu bunica mea in urma cu 11 ani...in care s-a stipulat intretinerea si inmormantarea bunicii cat si a unui frate din partea unui parinte...Mentionez ca bunica a decedat in urma cu 8 ani iar in casa a ramas fratele parintelui.Doresc sa stiu daca parintii mei sunt proprietari in momentul de fata...
Parintii dvs. detin doar nuda proprietate a imobilului .Daca am inteles bine si fratele are uzufruct viager sau doar obligatie de intretinere si inmormantare ?Oricum daca parintii si-au luat si obligatia de intretinere a acelui frate ,trebuie sa-i asigure si locuinta .Sunt proprietari doar in acte ,in fapt , dupa decesul acestuia.Pot vine si pot cumpara o locuinta mai mica pentru frate ,
Multumesc...!!! Fratele nu are nici o obligatie... trebuie si el intretinut si inmormantat...!!! deci numai dupa decesul fratelui pot fi proprietari ...si o ultima intrebare daca se poate..??? fratele mai poate contesta actul...chiar daca bunica a decedat..??? Mentionez ca inainte de incheierea contractului de intretinere a fost facuta si succesiunea asupra bunururilor...!!!
Uzufruct viager
Cristian xxx
Buna,va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.Parinti mei au incheiat cu mine un contract de intretinere cu uzufruct viager,mi-am respectat toate indatoririle ... (vezi toată discuția)