avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere cu uzufruct viager

Buna seara,
Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager,cu bunica mea in urma cu 11 ani...in care s-a stipulat intretinerea si inmormantarea bunicii cat si a unui frate din partea unui parinte...Mentionez ca bunica a decedat in urma cu 8 ani iar in casa a ramas fratele parintelui.Doresc sa stiu daca parintii mei sunt proprietari in momentul de fata...

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: BubuMary , utilizator 21:45, 16 Martie 2011
Parintii dvs. detin doar nuda proprietate a imobilului .Daca am inteles bine si fratele are uzufruct viager sau doar obligatie de intretinere si inmormantare ?Oricum daca parintii si-au luat si obligatia de intretinere a acelui frate ,trebuie sa-i asigure si locuinta .Sunt proprietari doar in acte ,in fapt , dupa decesul acestuia.Pot vine si pot cumpara o locuinta mai mica pentru frate ,
Multumesc...!!! Fratele nu are nici o obligatie... trebuie si el intretinut si inmormantat...!!! deci numai dupa decesul fratelui pot fi proprietari ...si o ultima intrebare daca se poate..??? fratele mai poate contesta actul...chiar daca bunica a decedat..??? Mentionez ca inainte de incheierea contractului de intretinere a fost facuta si succesiunea asupra bunururilor...!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager Cristian xxx Cristian xxx Buna,va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.Parinti mei au incheiat cu mine un contract de intretinere cu uzufruct viager,mi-am respectat toate indatoririle ... (vezi toată discuția)
Succesiuni pentru casa Monica21 Monica21 Parintii tatalui meu au divortat si casa in care locuiau s-a partajat in 2 adrese diferite, un fel de duplex..fie casa 1 si casa 2..Casa 1 a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager eerika eerika Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 7 ani parintii mei i-au facut fratelui meu mai mic un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager. ... (vezi toată discuția)