avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

Buna,va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.Parinti mei au incheiat cu mine un contract de intretinere cu uzufruct viager,mi-am respectat toate indatoririle pina de curind cind a decedat ultimul dintre ei.Ce trebuie sa fac in continuare,trebuie sa fac succesiune?Mentionez ca suntem 5 frati.Poate fi atacat in vreun fel acest contract ?
Cel mai recent răspuns: Cristian xxx , utilizator 18:01, 11 Februarie 2017
In acte dvs sunteti proprietar (nud)? daca da nu trebuie succesiune pt.acel imobil pt care ati facut contract de intretinere.Aveti obligatia sa-l ingrijiti mai departe si pe celalat parinte in viata.Trebuie sa aveti dovezi si martori , ca respectati clauza de intretinere asa cum scrie in contract.Daca nu il intretineti poate cere rezolutiunea contractului atat parintele ramas in viata cat si fratii( dupa decesul ultimului parinte )
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator
@just_55, initiatorul a specificat ca au decedat ambii parinti. Actul poate fi atacat, daca a fost incalcata rezerva succesorala a celorlalti frati. Un specialist poate da mai multe detalii decat mine.
Ai dreptate Alex, la repezeala am citit ca a decedat "unul" dintre ei. Daca contractul e pe numele celui ce a intretinut parintii , nu se face succesiune fiindca imobilul a iesit din patrimoniul parintilor.Succesiunea se face pt celelalte bunuri ramase pe numele parintilor. Ceilalti frati pot ataca contractul de intretinere daca pot dovedi ca nu ati intretinut parintii si ca de fapt contractul ascunde o donatia mascata.
Cu certificatele de deces trebuie sa mergeti la Cartea Funciara unde completati o cerere sa va radieze obligatia de intretinere si uzufructul din CF.
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu uzufruct viager BubuMary BubuMary Buna seara, Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager,cu bunica mea in urma cu 11 ani...in care s-a stipulat intretinerea ... (vezi toată discuția)
Contr de vc cu cl de intr este legal gordu carolina gordu carolina buna ziuaPARINTII MEI doresc sa imi lase mie casa un ap artament si sa imi faca un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. Specific ca mai am ... (vezi toată discuția)
Am act de vinzare cumparare cu uzulfruct viager facut de parintii ... Vlad2275 Vlad2275 Am act de vinzare cumparare cu uzulfruct viager facut de parintii mei din 2009 tata a decedat si a ramas doar mama . Sintem 8 frati toti. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)