avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Furt din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Furt din casa

Recent un hot a intrat prin efractie (de repetate ori) in locuinta noastra (noi fiind plecati in afara tarii) si a sustras toate obiectele, inclusiv: mobila, centrala termica, calorifere, etc. La final a indraznit sa incarce mobila si alte obiecte in timpul zilei intr-un camion cu prelata, in vazul tuturor, moment in care a fost sesizata politia. Ei au gasit infractorul si spun ca nu au solutii sa il determine sa spuna adevarul in legatura cu locatia obiectelor sustrase - unde le-a dus si sa le recupereze, cu exceptia mobilei care a fost recuperata. Chiar daca va fi condamnat la inchisoare, interesul nostru este sa recuperam cat mai multe lucruri. Cum sa procedam?
Valoarea aproximativa e de 200 milioane. De specificat ca hotul nu are loc de munca si nici bani.

Cand va veni momentul sa fie dat pe mana justitiei pentru proces, avem pe cineva care ne reprezinta, dar angajarea unui avocat presupune alti bani pe care trebuie sa ii platim pe langa paguba pe care ne-a produs-o infractoul. Cum ar putea fi judecat procesul, sa se faca dreptate, fara ca noi sa fim nevoiti sa platim avocati - exista posibilitatea sa fie desemnat un avocat din oficiu?

Multumim anticipat. Va rugam sa ne ajutati - suntem intr-o situatie grea.

Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
caddya89, utilizator
Cel mai recent răspuns: caddya89 , utilizator 15:19, 18 Martie 2011
Asistenta judiciara se acorda in cazurile in care o parte a unei actiuni intr-un dosar penal, nu dispune de mijloace pentru plata onorariului cuvenit unui avocat.

Dar, avand in vedere faptul ca aveti/ati avut bunuri în valoare de cca. 200 milioane lei, nu prea cred ca organul judiciar va avea agrumente solide sa solicite baroului desemnarea unui avocat pentru acordarea asistenţei judiciare.
Asistenta juridica se poate acorda de catre instanta, daca nu este solicitata abuziv( legea nu precizeaza ce inseamna abuziv) si daca venitul net lunar( si nu prejudiciul in cauza) este de 500 ron pe membru de familie. Pentru un venit lunar net de 800 ron, pe membru de familie taxele ocazionate de proces se pot reduce la 1/2.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
avvalentina, utilizator
Am inteles. Multumim. Probabil o sa revenim cu alte intrebari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat din oficiu ama_44 ama_44 am o fata de 22 de ani care merge la scoala si e in proces cu tatal ei pentru pensia alimentara.Ea beneficiaza de avocat din oficiu? (vezi toată discuția)
Intr-un litigiu de contencios administrativ pot solicita avocat din oficiu? dragos-ionut dragos-ionut Sunt intr-un proces cu academia de politie pt a anula un act administrativ de exmatriculare (abuziva) de mai bine de 6 luni si simt ca imi este tot mai greu sa ... (vezi toată discuția)
Divort carmenilie76 carmenilie76 va rog din suflet sa-mi spuneti cum pot avea un avocat din oficiu pt divort! sotul meu a intentat divortul iar eu sunt in imposibilitatea de a avea unul din ... (vezi toată discuția)