Actiunea formulata impotriva unei persoane decedate este o actiune formulata impotriva unei persoane fara capacitate de folosinta. (= nulitate).
Exceptia ar putea fi invocata si de instanta din oficiu ...daca ar avea cunostinta despre deces.
In mod normal, citatia ar fi trebuit sa se intoarca cu mentiunea destinatar decedat. (dar ma indoiesc ca a batut cineva la usa ...ci a fost aruncata in cutia postala).
:D Ce-s astia? Recuperatori?
:rofl: Eu as "semna o anonima" cam in halul urmator. Subsemnatul ...cu domiciliul la figura X din cimitirul Sfanta Vineri...depun alaturat certificatul de deces...:rofl:
Nu sunt recuperatori ....ci sociatate de administrare cladiri (Asociatie de proprietari), a uzat legal de privilegiul de a inscrie in cartea funciara la OCPI (oficiul de cadastru), grevarea imobilului pentru o creanta oarecare ca fiind debit acumulat la plata intretinerii pe o perioada de dinainte de 2007,
eu va multumesc pentru raspuns si intrebare..
Dom' Manole,
Si noi avem un caz asemanator numai ca mostenitorii de drept (doua fiice) tergiverseaza cu buna stiinta actiunea de dezbatere a mostenirii. Cand proprietarii de drept erau in viata, datorita debitelor destul de mari i-am actionat in instanta, am castigat procesul, dar acestia in coninuare nu au achitat mai nimic, asa ca am fost nevoiti sa investim cu formula executorie definitiva si irevocabila acea sentinta. Fiind pensionari s-a procedat la retinerea din pensii a unei sume, mai mult simbolic, asa ca recuperarea debitului prin casa de pensii, extras de cont CEC a devenit o chestie de-a joaca cu actele... In sfarsit, pe rand proprietarii au decedat, iar in ap. s-a infiintat una dintre mostenitoare (4 persoane) care de peste 15 luni nu achita nimic, asa ca i-am somat de 2 ori si singura reactie a fost contestarea listei de plata si mai ales a cuantumului valorii penalizaruilor. Le-am raspuns cum trebuie si, avand in vedere hot. com. executiv ii vom debransa de la toate utilitatile, asa pentru stoparea pagubei. Le-am instituit si privilegiul imobiliar (prop. defunctii) si vom vedea deznodamantul.
Da, sunt situatii mai speciale pentru acest "tip" de debitori, insa avand in vedere caas. prop. "s-a miscat", in final veti avea castig de cauza - este adevarat f. greu, dar aceasta este situatia.
[EDITAT]
Dom' Manole, raposatii - ca toti raposatii, la loc cu verdeata si odihna vesnica, dar mostenitorii ce fac? Daca vor ap., tre' sa-l mosteneasca si cu bune si cu rele - ca doar nu or fi sumele asa de mari sa nu-si permita. Trebuie sa stati de vorba cu ei si lasati draq Somatia de plata, de fapt la ce va asteptati? [EDITAT]
D-l Adam intradevar ne cunoastem,,,pacat ca nu cunoasteti anumite proceduri ale instantelor.. Cum poti sa formulezi "o actiune de chemare in judecata pe o persoana LIPSITA DE CAPACITATEA DRE FOLOSINTA.."adica o persoana decedata.
D-l Adam cunosc,,, ritualurile Asociatiilor de proprietari, cum calculeaza listele de plata, cum le afiseaza, deasemenea cum se iau si hotararile. D-ta stii mai bine,,,,cum stau lucrurile intr-o asociatie, dar eu cunosc mai bine procedurile legale,,,Ma scuzati ca am fost prea aspru cu replica,,,desi este mai mare.. O zi buna..#-o#-o:(