avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu decesul victimei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu decesul victimei

Buna ziua! Avem o tragedie mare in familie noastra. De curind, taticul a fost palit de o doamna de 26 de ani, avind in automobilul ei si doi copii minori proprii.. :(( . Taticul a fost lovit la trecerea de pietoni, avind semaforul p-u pietoni verde. A fost internat in coma profunda timp de 2 zile in sectia de reanimare, din pacate medicii nu l-au putut salva.. Intradevar durerea este enorma, dar vreau sa stiu ce risca acea doamna, avind la intretinere 2 copii minori si neavind mai mult antecedente penale.. si ce putem face noi in acest caz..? Nu stiu unii oameni spun ca putem cere din ei bani.. nu stiu..
Tin sa mentionez ca taticul nu are copii minori, dar era stilpul casei, acum mamica a ramas fara nici un ajutor..
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
Nataly22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 14:36, 22 Martie 2011
doamna este vinovata de ucidere din culpa si in cadrul procesului i se poate da condamnare dar avand in vedere circumstantele probabil cu suspendare dar daca cereti vi se acorda si o suma despagubire la care va fi obligata sa o plateasca. dar. tb sa vorbiti cu cineva de la asigurari de preferat un prieten pt ca ar trebui firma de asigurari sa plateasca (stiti ca asigurarea obligatorie auto prevede despagubiri pt daune maateriale, vatamari corporale si moarte) dar cf legii nu puteti obtine despagubire si de la femeie si de la firma de asigurari. nu stiu exact care este situatia dar cunosc pe cineva care pt ca a cerut despaguri in proces a obtinut f f puin si nu a putut sa mai pretinda de la firma de asigurari. imi pare rau ca nu stiu mai mult.
Daca asteptati dupa procedura clasica , e posibil sa dureze ani si ani . Insa aveti posibilitatea sa incercati obtinerea unei despagubiri pe cale amiabila . Depinde unde avea asigurarea masina Doamnei care a calcat pe tatal Dvs . Sunt societati care nu acorda despagubiri pe cale amiabila , atunci trebuie sa va reintoarceti la varianta clasica si sa asteptati sa va intre dosarul pe instanta unde sa va constituiti parte civila . Cat va decide instanta , atata veti primi . Nu trebuie sa faceti iluzii prin prisma faptului ca primiti cat vreti sau cat doriti . Exista o jurisprudenta , care e mult sub nivelul tarilor occidentale si se acorda sume foarte diferentiat . Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentarea mortala a mamei pe trecere de pietoni Pojar Pojar Mama a fost accidentate mortal pe trecerea de pietoni (ora 13.15) de catre o soferita. Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru recuperarea daunelor ... (vezi toată discuția)
Lovire pieton in timpul manevrei de mers inapoi akon akon Buna ziua ,am avut parte de un eveniment nefericit si anume in timp ce scoteam masina dintr-o parcare pe care accesul se face pe o straduta ingusta, am lovit o ... (vezi toată discuția)
Pot lua bani de la rca in caz de deces? denisanicolita denisanicolita acum 2 luni sora mea a murit intr-un accident de masina.masina era condusa de prietenul ei care nu era proprietarul masinii.aceasta avea asigurare.cum bine ... (vezi toată discuția)