avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... litigiu comercial sau nu?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

litigiu comercial sau nu?

Buna ziua,
Daca o persona fizica a actionat in judecata societatea la care lucrez pentru a preda niste documente (obligatia de a face), fara a avea nici o pretentie pecuniara, este sau nu litigiu de natura comerciala de competenta tribunalului? Mentionez ca reclamanta a introdus actiunea la judecatorie.
Cel mai recent răspuns: maria mihai , utilizator 11:33, 3 Iunie 2008
Persoana fizica nu este comerciant, asa ca indiferent de solicitari, cand reclamant e o persoana fizica, litigiul nu este comercial.
Doar ca acum jumatate de an am avut o cauza identica, iar judecatoria a pus din oficiu in discutie exceptia de necompetenta si a declinat competenta in favoarea tribunalului...de accea am dubii dupa cum interpretreaza instantele criteriul subiectiv care determina natura litigiului.
Si cu persoanele fizice autorizate cum ramane? Parca in comercial se aplica criteriul obiectiv, art.7 C.com. si urmatoarele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu comercial sau nu? mh31 mh31 Buna ziua, Daca o persona fizica a actionat in judecata societatea la care lucrez pentru a preda niste documente (obligatia de a face), fara a avea nici o ... (vezi toată discuția)
Procedura civila: un nou termen pentru intampinare? smeagull smeagull Buna ziua, Sunt parat intr-un litigiu in curs (fost comercial, pretentii). Actiunea este introdusa la instanta necompetenta material (tribunal in loc de ... (vezi toată discuția)
Decizie recurs neeliberare carnet munca Corina Capotã Corina Capotã Am o mare nedumerire! Am avut o speta bazata pe Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de munca, (act care va fi abrogat de dispozitiile Codului Muncii abia ... (vezi toată discuția)