avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... alocatia de stat pentru copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

alocatia de stat pentru copii

Buna ziua,
As vrea niste lamuriri cu privire la alocatia de stat pentru copii
Este diferenta intre suma acordata in primii doi ani si cea pentru varsta intre 2 si 18 ani?
Cel mai recent răspuns: m.i. , utilizator 12:27, 21 Martie 2011
pana la 2 ani copilul primeste 200 ron iar dupa implinirea varstei de doi ani primeste 42 ron
Va multumesc pentru raspuns
As mai avea o nelamurire: in vechea lege era permis sa se intrerupa CCC si sa se reia oricand in timpul celor doi ani. In noua lege mai este posibil, daca mama opteaza pentru a sta acasa 2 ani?
Si a doua, ...nu va suparati : in timpul celor doi ani, tatal poate intra in CCC in locul mamei, cu recalcularea indemnizatiei, in functie de veniturile lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil (post natal) crisschirita crisschirita In cazul in care mama (lahuza) nu beneficiaza de un venit, poate tatal copilului (care beneficiaza de venit) sa intre in CIC imediat dupa nasterea ... (vezi toată discuția)
Alocatie si indemnizatie crestere copil libo22 libo22 Buna ziua. Am si eu o neclaritate referitoare la primirea alocatiei pt. copil pana la 2 ani si indemnizatia de crestere a copilului. Am inteles in urma ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru ccc elam elam Buna ziua ! Copilul s-a nascut pe data de 26.08.2015, iar tatal, salariat, ( mama nu a lucrat ), doreste suspendarea CIM incepand cu 01.09.2015 pentru ... (vezi toată discuția)