avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire teren agricol extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire teren agricol extravilan

Detin o suprafata de teren arabil extravilan de 1,20 ha .In mijlocul acestui teren exista o suprafata de teren de 0,09 ha care apartine altui proprietar si care l-a lasat in paragina deoarece era mlastinos si nu puteai cultiva nimic pe el.M-am oferit sa-l cumpar pentru ca imi afecta cultura, dar nu avea titlul de proprietate . Asa ca acum 5 ani de zile am convenit cu proprietarul printrun acord verbal sa-l muncesc ,lui sa-i dau acont 30% din valoarea terenului urmand ca dupa obtinerea titlului de proprietate sa intocmim actele legale. Eu m-am apucat si am curatit terenul,l-am inaltat cu pamant pentru a-l putea cultiva.Dupa cinci ani proprietarul sa razgandit, vrea sa-mi inapoieze acontul si sa-l instraineze altei persoane. Ce pot sa fac in cazul de fata? Fac precizarea inca odata ca terenul se invecineaza cu terenul meu in toate cele. patru parti
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 12:45, 17 Martie 2011
...incercati promovarea unei actiuni in instanta pt valorificarea acelei conventii verbale prin care sa obtineti proprietatea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Legea 18/1991 balint stefan balint stefan Buna ziua!Am o intrebare in legatura cu un teren agricol pe care vreau sa-l vand. Este vorba despre un teren primit prin reconstituirea dreptului de ... (vezi toată discuția)
Constituire sau reconstituire dumitru2000 dumitru2000 Avem un teren arabil intravilan intr-o comuna pentru care fostul cooperator a primit titlu - fiind inscris in anexa 2A din Regulament. Evident, fostul ... (vezi toată discuția)