avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire maternitate si paternitate, inregistrare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire maternitate si paternitate, inregistrare tardiva nastere

Minorul s-a nascut in ianuarie 2003, in Anglia, in urma unei relatii de concubinaj. Autoritatile britanice au eliberat un certificat de nastere continand la rubricile parintilor numele false date de ambii concubini, cetateni romani, atunci cand, ajunsi pe teritoriul UK, au cerut azil sub acele nume fictive, ale unor persoane inventate ca fiind din Republica Moldova. La o data ulterioara, au incetat sa mai foloseasca acele nume fictive, prezentandu-se sub adevarata identitate. Orice demers facut insa in fata autoritatilor straine, pentru a obtine mentionarea numelor reale ale lor ca parinti pe certificatul de nastere s-a soldat cu un esec. Ulterior, cei doi s-au casatorit in Anglia si au dat nastere inca unei fetite, care nu are probleme cu actele de stare civila, numele fiind cele corecte, de aceasta data. A fost transcris in tara si certificatul de casatorie, cat si cel al fetitei.
Ce demersuri trebuie facute pentru inregistrarea/transcrierea corecta a nasterii baiatului si eliberarea certificatului romanesc, astfel incat acesta sa poata fi trecut pe pasaportul parintilor si sa poata calatori impreuna cu acestia?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
petruperca, utilizator

Alte discuții în legătură

Inregistrare certificat de nastere copil uk CID21 CID21 Buna ziua recent ne-am lovit de o situatie teribil de complicata(din punctul de vedere al autoritatilor romane) mai exact prefectura unui judet unde urma sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere fara prezenta tatalui SadSad SadSad Sunt intr-o situatie mai dificila. Locuiesc de aproape 5 ani in Anglia dar vreau sa ma intorc acasa doar eu si copilul meu de 2 ani si 8 luni. Nu sunt ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)