avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere fara prezenta tatalui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere fara prezenta tatalui

Sunt intr-o situatie mai dificila. Locuiesc de aproape 5 ani in Anglia dar vreau sa ma intorc acasa doar eu si copilul meu de 2 ani si 8 luni. Nu sunt casatorita cu tatal copilului dar copilul are cetatenie britanica si pasaport britanic. Intrebarea mea este urmatoarea: Daca ma intorc in romania mi i se poate elibera copilului certificat de nastere/cnp daca legalizez certificatul de nastere englezesc unde este trecut pe numele tatalui. se poate ca eu pe certificatul romanesc sa il trec pe numele meu si rubrica tatalui sa nu fie completata. Va multumesc pt orice informatie si sper ca am explicat bine situatia.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:15, 26 Martie 2011
Buna ziua!
Actul de nastere va trebui transcris in actele de stare civila romanesti ... transcrierea se va face avand la baza certificatul eliberat de autoritatile straine , asa cum acesta a fost completat , nu se poate "renunta" la acea rubrica ...:wassat:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc copilului nascut in strainatate. natachka natachka buna ziua.ma numesc natalia (cetatean r.moldova)si am un copil de 3 luni nascut in uk.sotul meu vine in Romania in viitorul apropiat singurPoate pe baza ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului minor oana_82 oana_82 Bună, am născut băiatul în 2004 în.anglia.,pe atunci.nu eram.căsătorită cu tatăl copilului și nu am putut trece copilul pe nu numele tatălui.,ca ... (vezi toată discuția)
Stabilire maternitate si paternitate, inregistrare tardiva nastere petruperca petruperca Minorul s-a nascut in ianuarie 2003, in Anglia, in urma unei relatii de concubinaj. Autoritatile britanice au eliberat un certificat de nastere continand la ... (vezi toată discuția)