avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... utilizare card dupa decesul titularului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

utilizare card dupa decesul titularului

Buna ziua, as aveanevoie de putin ajutor.
Mama mea a are un cont deschis la o banca, in care i se virau salariile. In urma cu 2 saptamani aceasta a decedat, iar banii de ajutor de inmormantare au fost virati de firma angajatoare in acest cont de salariu. Eu am retras o parte din acesti bani de la ATM din acest cont pentru cheltuielile de inmormantare (justificabile prin chitante) intrucat mama mea imi comunicase codul Pin dinainte sa moara. Acum fostul concubin al mamei a notificat banca de decesul mamei, iar acestia au blocat temporar contul. In momentul in care eu am fost la banca si am intrebat de motivul blocarii contului mi s-a spus ca toate informatiile sunt confidentiale. Totusi, acest domn a reusit sa blocheze contul desi nu era casatorit legal cu ea, nu are drept de mostenire, nu a avut nici macar o copie dupa certificatul de deces. Mai mult, de la banca i s-a comunicat si suma virata in cont ca ajutor si cat a mai ramas in acest moment in cont, informatii care in mod normal erau "confidentiale". Eu am demarat deja procedura de succesiune pe cont la un notar, intrucat numai asa voi mai putea avea acces la acest cont. Domnul acesta vrea acum sa ma dea in judecata pentru ca am cheltuit o parte din banii din cont.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Avea acest domn dreptul sa notifice banca fara nici un document, si acestia sa blocheze contul?
2) Pot fi acuzata de ceva pentru retragerea de bani din cont, daca PIN-ul mi-a fost comunicat de mama mea dinainte sa moara?


Cel mai recent răspuns: addrienne90 , utilizator 13:36, 17 Martie 2011
in cazul in care mama dvs nu a lasat un testament,etc, in favoarea fostului concubin, sau daca nu era imputernicit de a face operatiuni bancare pe respectivul cont chiar de mama dvs,banca nu avea dreptul sa ii remita respectivele informatii sau sa blocheze contul.
in ce priveste sumele de bani retrase, problema este simpla daca sunteti unica mostenitoare.in caz contrar, va trebui sa dati explicatii riguroase celorlati mostenitori in privinta modului de cheltuire a banilor retrasi.
concubinul nu are absolut niciun drept. nici sa va ceara bani nu are drept, nici sa notifice banca deoarece este o tertza persoana.
mama a mai facut un copil cu acest concubin, deci mai am o surioara de 6 luni. Dar am chitante care justifica o mare parte din suma retrasa. Si oricum, suma de bani retrasa nu depaseste suma de bani virata pentru ajutor de inmormantare. Ceea ce ma intereseaza este daca respectivul ma poate da in judecata.]

Mentionez de asemenea ca, chiar daca in momentul acesta el este tutorele copilului, a fost facuta o sesizare la protectia copilului, intrucat individul consuma alcool in mod exagerat, a avut condamnari de aproape 20 ani pentru furt, nu a muncit niciodata si nici in prezent nu munceste si nu e in stare sa aiba grija de acel copil. Matusa mea ar vrea sa o adopte, dar acesta nu accepta decat contra unei sume de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împuternicitul tatălui meu a scos bani din cont după deces, deși am anunțat banca telefonic și am cerut blocarea cardului. ce pot face eu, ca unic moștenitor, ca să recuperez suma de bani retrasă? EdwardX EdwardX Buna ziua! In ziua in care tatal meu a decedat, am sunat la banca sa ii blochez cardul pe care primea pensia, motivand faptul ca nu il gaseam. Am subliniat ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii intr-o relatie de concubinaj Sufletdecaine Sufletdecaine Intr-o relatie de concubinaj, concubinul intra initial cu sume mari de bani si din care isi cumpara cu facturi pe numele sau diferite obiecte (mobila, ... (vezi toată discuția)
Tatal meu a decedat dar pensia inca vine acasa. cum sa procedez? Luizaliz Luizaliz buna ziua, am nevoie de un raspuns. acum 4 luni tatal meu a decedat. a lucrat la ministerul de interne in provincie, dar s-a stins in Bucuresti, deci ... (vezi toată discuția)