avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi si obligatii intr-o relatie de concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi si obligatii intr-o relatie de concubinaj

Intr-o relatie de concubinaj, concubinul intra initial cu sume mari de bani si din care isi cumpara cu facturi pe numele sau diferite obiecte (mobila, combina frigorifica, aragaz, masina de spalat barca si motorul ) dar nu pentru locuinta concubinei ci pentru locuinta proprie unde a avut si mutatie timp de 9 ani.
Ii renoveaza concubinei locuinta si cumpara si bunuri in comun.Dupa 9 ani, acesta moare intr-un accident naval, concubina nefiin in tara, de inmormantare se ocupa sora decedatului impreuna cu cele doua fiice majore rezultate din prima casatorie.
Nu se primeste ajutor de inmormantare iar concubina revenind dupa 15 zile in tare, revendica locuinta concubinului (o camera si o bucatarie ) si bunurile existente in ea, ii opreste bunurile pe care le-a obtinut cu chitante si facturi pe considerentul ca Legea este de partea ei, ea fiind-i nevasta si nu amanta.
Rog sa imi raspundeti care ii sunt drepturile celui decedat, ale copiilor lui dar si al concubinei.
Multumesc cu anticipatie.
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 12:41, 25 Septembrie 2013
Sufletdecaine a scris:
Rog sa imi raspundeti care ii sunt drepturile celui decedat, ale copiilor lui dar si al concubinei.

Cel decedat are dreptul la o inmormantare crestineasca.
Copii celui decedat mostenesc totul (daca nu are sotie in mod legal).
Concubina, ramane (cel mult) cu ce are in casa ei (de la cel decedat).
Concubina nu este sotie supravietuitoare ,nu are niciun drept asupra bunurilor fostului concubin.Copii mostenesc si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere sau furt la drumul mare...... Sufletdecaine Sufletdecaine Fratele meu a murit intr-un accident (spun ei ), crima ( spun eu si pot dovedi ) acum trei luni. In cateva cuvinte, in anul 2004, a divortat dupa 20 ani ... (vezi toată discuția)
Despre drepturile din concubinaj Sufletdecaine Sufletdecaine Doua persoane care au trait in concubinaj aproximativ 9 ani ( exact vreo 6 ani ) cu domicilii separate in CI, unul decedeaza intr-un accident, familia ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica decedata de 9 ani cameliastefan cameliastefan Este vorba de o casa din pamant (construita de bunicul si bunica mea) la tara cu teren aferent si pamant agricol pe numele bunicii. Bunica, care avea 2 ... (vezi toată discuția)