avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre drepturile din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre drepturile din concubinaj

Doua persoane care au trait in concubinaj aproximativ 9 ani ( exact vreo 6 ani ) cu domicilii separate in CI, unul decedeaza intr-un accident, familia acestuia suportand cheltuielile de inhumare, cellalalalt refuzand acest lucru, in procesul intentat autorului accidentului ( ucidere din culpa ) este trecuta ca parte vatamata concubina in detrimentul mamei celui decedat, nu se prezinta la nici o infatisare in instanta iar dupa aceia in termen legal face Apel in calitate de parte vatamata si i se aproba. Bunurile dobandite in comun i-au ramas tot concubinei, daca nu concubinajul nu este recunoscut in Romania, ce conditii credeti ca a indeplinit pentru acceparea apelului ? Multumesc cu anticipatie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 23 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
In Hotarare nu se mentioneaza decat numele concubinei ( parte vatamata ) si faptul ca nu s-a prezentat.....
trebuie sa existe si o motivare a instantei, din ea aflat de ce a hotarat asa.
in ce priveste bunurile, o fi facut dovada ca sunt ale ei, iar in ce priveste daunele morale pt pierdere, eu zic ca merita o parte, o fi suferit si ea ca omul s-a dus.
mama, daca a cerut si ea daune, nu a primit nimic ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi si obligatii intr-o relatie de concubinaj Sufletdecaine Sufletdecaine Intr-o relatie de concubinaj, concubinul intra initial cu sume mari de bani si din care isi cumpara cu facturi pe numele sau diferite obiecte (mobila, ... (vezi toată discuția)
Daune morale in valoare foarte mare leona777 leona777 Buna seara, doresc o informatie. Daca partea civila intr-un proces penal solicita daune materiale si morale in valoare de 275.000 lei noi, iar inculpatul este ... (vezi toată discuția)
Mostenire din concubinaj linnky linnky buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)