avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere sau furt la drumul mare......
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere sau furt la drumul mare......

Fratele meu a murit intr-un accident (spun ei ), crima ( spun eu si pot dovedi ) acum trei luni. In cateva cuvinte, in anul 2004, a divortat dupa 20 ani casnicie, vanzand si impartind cu fosta sotie, contravaloarea apartamentului, partea lui fiind 11.000 euro.
Isi cumpara o barca din fibra de sticla, la comanda si un motor Mercury. Cunoaste o persoana de sex opus si binevoitoare, un umar pe care sa planga si pleaca cu restul de bani in acea relatie de concubinaj. DUPA 1/2 de an, vazand ca nu poate scoate cat ii doreste sufletul, concubina il alunga. Se intoarce in casa batraneasca unde mama sa il invata sa cumpere si sa mobileze o camera si o bucatarie. Isi cumpara, mobila de bucatarie, frigider, masina de spalat, avand doua servicii, la patron si pescar autorizat. Concubina vine si il ia impreuna cu lucrurile innapoi. Il alunga din nou, cere instantei sa ii inventarieze bunurile ramase, ale lui si cele facute in comun. Se reintoarce cu bunurile la casa parinteasca. Il pacaleste, crede ea, nu isi mai ia bunurile personale. In 2006-2008 primeste 321.000.000 ROL cu legea 9/98 (bulgarii ), ii tencuieste casa concubinei o inveleste, pune termopane, trage apa.Isi deschide societate PFA pt pescuit. Concubina nu se afla in tara, eu sora sa am luat bani imprumut pt inmormantare ( nu au vrut sa imi dea nici hainele). Cand s*a reintors, a vrut sa vindem tot ce avea fratele meu, dau datoriile si restul sa il ia ea, Dar acesta are doi copii majori din prima casatorie.ei sunt mostenitori si mi-au facut procura. Am depus plangere la politie pentru abuz de incredere dar cel ce se ocupa de caz, se cramponeaza de faptul ca nepoatele nu fac dezbaterea masei succesorale.. CARE MASA OAMENI BUNI ca bunurile sunt la concubina, facturile la noi, se poate face dezbatere pe facturi si de unde bani ? Dati-mi va rog un sfat competent, omul care m-a imprumutat, vrea banii, nu pot inchide societatea pana nu platesc, impozitul, CAS*ul, omul care i*a catranit plasele vrea si el, nu mult dar este...Multumesc cu anticipatie.
Cel mai recent răspuns: Sufletdecaine , utilizator 15:07, 11 Decembrie 2013
Speta dvs este complexa.Mestenitorii (cei doi copii) trebuie sa umble pentru a recupera bunurile ramase. Daca datoriile defunctului sunt mai mari decat ce ar obtine de pe urma lui, atunci va sfatuiesc ca, cei doi copii sa mearga la un notar si sa faca o declarative de renuntare la mostenire, in felul acesta fiind protejati de pasivul succesoral.....Restul, pentru plangerea penala privind abuzul de incredere sau alta posibila infractiune, daca ati facut planegere la politie, asteptati sa primiti rezolutia si actionati in functie de interesul avut...success!
D-le Avocat, va multumesc pt. raspuns, pe acest lucru mizeaza si concubina, faptul ca cele doua fete au servici si nu au timpul necesar sa-si rezolve problemele. Eu fiind casnica, m-au imputernicit prin procura sa le apar interesele. Cineva de incredere ne-au sfatuit sa mergem in notariat, fetele vor renunta la mostenire in favoarea matusii lor, sora tatalui lor decedat dar acest lucru facut in fata notarului, ce consecinte ar putea avea in viitor ? Astept raspunsul dvs.
Cine stie ce se poate intampla?! In principiu, cel care mosteneste raspunde atat pentru activele (creante, bunuri mobile si/sau imobile) cat si de pasivul mostenirii (adica datoriile avute de defunct). Mai mult nu pot preciza, intrucat nu cunosc detalii si depaseste limita generala de informare.
Daca puteti dovedi ca a fost omor si nu divulgati acest lucru Politiei puteti face puscarie doar pentru acest lucru. Un exemplu aici: [ link extern ]
D-le Georgescu, fratele meu conducea o barca de agrement, neinmatriculabila, tip LOTCA, 6 m lungome, cu un motor usor Honda 15 CP. Mai avea vreo 30-40 m pentru a intra pe canalul 36 dar de pe canal a iesit cealalta abarcatiune mai mare, Cele trei persoane din aceasta barca au evitat coliziunea frontala, il ocolesc pe partea dreapta (el mergea pe stanga din cauza curentilor puternici de la intrare ) si in dreptul fratelui meu, barca lor se suie peste barca fratelui meu ( sunt urme vizibile de frecare pe ambele barci ) il loveste in tampla si ii rupe coastele. Acestia declara ca a m,ai durat vreo 5 minute pana a cazut in apa dar spun ei "daca nu il omoram noi pe el, ne omora el pe noi. Acest lucru ar fi fost adevarat doar daca cei trei ar fi avut scule si peste furat, trecand pe langa el, acesta s-ar fi luat dupa ei. Tot in locul unde a cazut a si fost gasit dupa 20 de ore si cu toate ca pe Dunare sunt curenti puternici, nu l-ar fi putut misca deoarece avea ranita cu scule, mancare si acte peste el. In urma loviturii, furtul de alimentare de la Honda a fost rupt, proces verbal ce aveau cei trei in barca nu exista, s-au facut trei expertize la barca fratelui meu, ceilalti il lovesc si barcii lui i se cauta nod in papura, intr-un cuvant, inca de la bun inceput s-a incercat musamalizarea cazului dar mai sunt multe de vorbit. Mai exista o sansa sa aflam adevarul doar daca cei de la Parchet ar fi de acord cu noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord verbal Marius Negut Marius Negut Buna seara. Am fost contactat de o persoana X ,ca impreuna sa modificam acoperisul la casa lui si sa-l acoperim cu tabla lindab.Persoana respectiva m-a vazut ... (vezi toată discuția)
Sechestrare bunuri? cry_ss cry_ss Buna ziua. Locuiesc impreuna su sotia in casa socrilor,deocamdata nu am facut nici macar flotant , pentru ca in cateva luni speram sa na mutam. Sotia s-a ... (vezi toată discuția)
Este sau nu tentativa de omor? Hifrjgdggf Hifrjgdggf In urmă cu 3 luni, 3 bărbați au venit la tatăl eu acasă înarmați cu topoare și cuțite și l-au amenințat pe tatăl meu că o să îl omoare, dar ... (vezi toată discuția)