In urmă cu 3 luni, 3 bărbați au venit la tatăl eu acasă înarmați cu topoare și cuțite și l-au amenințat pe tatăl meu că o să îl omoare, dar prima data se duc la fratele tatălui meu sa îl omoare pe el și apoi o să se întoarcă la tatăl meu.
tatăl meu la sunat pe fratele său și la anunțat că vin să îl omoare iar el când ia văzut la 10 metri de casa lui sa urcat în mașină și a vrut să fugă iar unul dintre ei a aruncat cu toporul în parbrizul mașini iar acesta la lovit cu mașina pe unul dinte ei iar ceilalți doi au început să alerge după autoturism
în acest timp a ajuns și tatăl meu care a avut un topor in mana pentru a se apăra a ajuns și soția fratelui tatălui meu atunci fratele tatălui meu a văzut că cele două persoane care erau înarmati cu un topor și celălalt cu un cuțit care se îndreptau spre soția sa și fratele său a întors mașina și la mai lovit pe unul dintre ei apoi acela care a mai rămas în picioare a ridicat toporul pe soția fratelui tatălui meu
atunci a intrat și în acela la pus la pământ și pe al treilea după ce a cazut el a prins dinou toporul pe care el la avut in mana și încercă să se ridice sa îi de-a tatălui meu cu toporul
atunci tatăl eu ia dat o singura lovitura cu muchia toporului în umăr fara a avea vreo intenție să îi de-a altundeva
momentan și tatăl meu este arestat și unchiul meu este arestat dar unul dintre cei 3 care au fost lovit de mașină ia fost amputat un picior iar ceilalți doi sunt în afara unui pericol.
Întrebarea mea este tatăl meu este acuzat de tentativa de omor ar trebui sa fie acuzat de aceasta infracțiune, sunt șanse de a se schimba încadrarea juridică și în ce se poate schimba? Dar tatălui meu i sa și pus sechestru asigurator asupra a 2 imobile acest sechestru se poate ridica sau sunt șanse să ia casele stătu pentru daune morale?
Iar unchiul meu este acuzat de tentativa de omor calificat ar trebui să fie acuzat de aceasta infracțiune, ar fi vreo șansă de schimbare a încadrari juridice și ce se poate schimba?