Buna seara!O ruda a fost batuta de cumnatul lui intr-un hal fara de hal.I-a dat cu toporu peste picioare si pe spate si omul nu isi poate misca picioarele...medicii au spus ca exista un risc pentru paralizie..nu e exclus nimic fiindca are lovituri pe coloana...Politia ne-a spus ca dupa ce iese din spital sa se duca sa-si elibereze un certificat medico-legal si dupa asta sa mearga la tribunal sa depuna plangere..Problema e destul de complicata fiindca desi a fost batut crunt..l-a batut numai peste picioare si pe spate "chipurile nu a dat la fata sa nu se cunoasca" dar cu toate acestea...eu consider ca a fost o tentativa de omor..omul cand a fost preluat de salvare nu mai putea vorbi..era semiconstient...iar magarul asta care l-a batut umbla pe la medici ..nu stiu de ce..probabil sa de`a spaga, sa scrie pe biletul de iesire ceva eronat ..ca nu inteleg..a fost vazut in spital...la victima nu a fost..pe la medici umbla..cine stie ce combinatie cauta..Eu acum vreau sa va intreb...a fost vatamare corporala sau tentativa de omor?Ce sa facem?noi nu prea avem bani sa angajam avocati..dar nici nu am vrea ca acel magar sa scape basma curata...Pur si simplu vrem sa fim invatati cum sa actionam..si la ce sa fim atenti...nu ne-am mai intalnit cu un asemenea caz...Politia intradevar s-a autosesizat..Omul asta momentan nu se poate misca..a fost lovit cu toporul...aa si inca ceva..a fost batut in propria curte...deci a intrat peste el si l-a batut...
In mod obligatoriu va trebui sa depuna plangere penala pentru lovire. Incadrarea juridica (lovire, vatamare corporala sau tentativa de omor) o va face procurorul pe baza certificatului sau expertizei medico-legale. Daca a intrat in curte, persoana poate fi cercetata si pentru violare de domiciliu.
Primul pas este obtinerea certificatului medico-legal si depunerea plangerii penale( nu neaparat in aceasta ordine).
am inteles..dar acum stau si ma intreb..oare batausul nu ar fi trebuit retinut pana la ora asta?a fost o violare de domiciliu,a fost inarmat cu toporul,beat...e o persoana deosebit de periculoasa..nu stiu daca e la prima abatere ,dar omul e pe pus pe scandal si baut mai tot timpul..mi-e sa nu se duca sa faca iarasi vreo belea pe acolo fiindca stie ca mosu` e internat in spital si cam si-a dat seama de pericol..el cauta sa puna presiune sa nu cumva sa depuna plangere penala impotriva lui..ceea ce nu se va intampla..si de aici e frica..asta ar trebui saltat sau sa-i ofere protectie politia.... mosului si familiei lui...ce e sa se mai imbete diseara si sa o ia la omor si pe baba?..
parerea mea e urmatoarea ...un taran,beat non stop care a baatut un om pana la lasat lat si cu toporu in mana... e mai periculos ca un nene care a facut evaziune si e arestat 30 de zile...eu nu stiu cum is legile astea,dar personal..ma tem sa nu o omoare si pe baba..ca aia nu mai duce 50 de lovituri de topor..din 2-3 topoare o lasa lata..