avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu si lovire cu bata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu si lovire cu bata

am 8 zile de la dr legist .vecinu a intrat in curtea mea si m-a lovit in cap
care este pedeapsa
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:26, 22 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Violarea de domiciliu art. 224 alin 2: 6 luni la 3 ani sau amenda.
Lovirea şi vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii, art 193 alin 2: 6 luni la 5 ani sau cu amendă
Fapta este destul de grava în modalitatea de săvârșirea.
Pedeapsa poate fi și cu executare dacă persoana are alte infracțiuni comise în trecut.
Atentie! Ptr.cele doua infractiuni:violarea de domiciliu si lovirea sau alte violente actiunea penala se pune in miscare la plngerea prealabila a partii vatamate, termenul de formulare a plangerii prealabile este de 3 luni de la data la care partea vatamata a luat la cunostinta de fapta respectiva,termenul este de presctiptie, daca nu formulati plangerea prealabila in termen, faptuitorul nu mai poate raspunde penal.
~ Conținut șters la cerere ~
Simplul fapt ca a fost lovit in cap cu un obiect contondent nu inseamna ca este tentativa de omor.
Sute de oameni s-au batut cu parii in cap si nu au fost probleme.

Daca ii era pusa viata in pericol se mentiona de INML.
Este o chetiune destul de relativa.

Cel mai adesea apar probleme cu tentativa de omor de la loviturile cu piciorul in cap atunci cand victima este calcata pe cap sau este lovita in zone vitale dar rezulta din actul medico-legal ca s-a pus viata victimei in primejdie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala Ana65 Ana65 Va salut. In urma unei altercatii , fratele meu a cazut victima. Mentionez ca fratele meu se intorcea catre casa si nu avea nici o legatura cu incidentul , ... (vezi toată discuția)
Probe concludente? adrian gorganeanu adrian gorganeanu 2 persoane fac pana si derapeaza in sant. in apropiere se afla un cioban cu oile,caruia i se cere ajutorul ptr. a scoate masina din sant.dupa ce acesta ajuta ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre vatamare corporala grava si tentativa de omor? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Mama a fost agresat si in urma certificatului medico-legal obtinut s-a stabilit ca i-a fost pusa viata in primejdie si i s-au acordat 16-18 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)