avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte proprietate

buna ziua
va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema

Tatal meu a murit in 1978.
Mama sustine (actele le-a pierdut) ca a fost facuta succesiunea unde comform legilor de atunci mostenirea (casa si teren) s-a impartit intre mama si copii!!!?
Unde pot gasi o copie a acestor acte?
Ce pasi trebuie urmati pentru a face acte de proprietate pe casa si teren.
Cel mai recent răspuns: a.m.s. , utilizator 19:02, 18 Martie 2011
precizati cati copii exista in prezent si daca mama dvs mai traieste.
faceti o adresa la camera notarilor publici prin care solicitati sa se verifice dc s-a dezbatut succesiunea defunctului, asa puteti afla la ce notar s-a facut si cine sunt mostenitorii
Intrucit decesul a survenit in anul 1978, mai intii trebuie sa va adresati Arhivelor Nationale din judetul dvs, pentru a verifica arhiva intre anii 1978-1989 si abia apoi Camerei Notarilor publici.
mama traieste iar copii numai subsemnatul
Arhivele n-au nici o treaba aici. La camera notarilor publici. Acte pe casa si teren nu puteti face dvs. ci mama daca ea este proprietar. Daca s-a dezbatut succesiunea si dvs. nu stiti inseamna ca nu sunteti trecut in certificatul de mostenitor. Pentru a fi trecut in certificat, notarul solicita actele dvs de identitate si ati fi avut cunostinta de acest aspect. Bineinteles daca erati major la data la care a intervenit decesul tatalui dvs. Iar daca erati major, in acest caz s-ar putea sa fiti strain de succesiune.

Alte discuții în legătură

Succesiune ana antonia ana antonia Bună ziua, Am rugămintea sa mă ajutați cu câteva lămuriri privind succesiunea după bunicul meu. Are un teren agricol extravilan și o casa cu teren și ... (vezi toată discuția)
Succesiune "cu cantec" gigione01 gigione01 Buna ziua! In anul 1988 mama mea in varsta de 42 ani a decedat ,ramananand in viata tatal ,eu si fratele meu.In timpul casatoriei au realizat impreuna o ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune sonya_67 sonya_67 Aş dori un sfat în legatură cu următorul caz: un prieten în vârstă de 55 de ani locuieşte în casa ce a aparţinut bunicilor din partea mamei. În urma ... (vezi toată discuția)