buna ziua
va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema
Tatal meu a murit in 1978.
Mama sustine (actele le-a pierdut) ca a fost facuta succesiunea unde comform legilor de atunci mostenirea (casa si teren) s-a impartit intre mama si copii!!!?
Unde pot gasi o copie a acestor acte?
Ce pasi trebuie urmati pentru a face acte de proprietate pe casa si teren.
faceti o adresa la camera notarilor publici prin care solicitati sa se verifice dc s-a dezbatut succesiunea defunctului, asa puteti afla la ce notar s-a facut si cine sunt mostenitorii
Intrucit decesul a survenit in anul 1978, mai intii trebuie sa va adresati Arhivelor Nationale din judetul dvs, pentru a verifica arhiva intre anii 1978-1989 si abia apoi Camerei Notarilor publici.
Arhivele n-au nici o treaba aici. La camera notarilor publici. Acte pe casa si teren nu puteti face dvs. ci mama daca ea este proprietar. Daca s-a dezbatut succesiunea si dvs. nu stiti inseamna ca nu sunteti trecut in certificatul de mostenitor. Pentru a fi trecut in certificat, notarul solicita actele dvs de identitate si ati fi avut cunostinta de acest aspect. Bineinteles daca erati major la data la care a intervenit decesul tatalui dvs. Iar daca erati major, in acest caz s-ar putea sa fiti strain de succesiune.
Succesiune
ana antonia
Bună ziua,
Am rugămintea sa mă ajutați cu câteva lămuriri privind succesiunea după bunicul meu. Are un teren agricol extravilan și o casa cu teren și ... (vezi toată discuția)