avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

Buna ziua,
as dori sa stiu in cazul in care doresc sa incetez un contract de inchiriere mai repede decat era termenul initial ce trebuie sa fac?...tin sa precizez ca acest contract a fost semnat la notariat dar nu prevede nici o clauza cu privire la incheierea anticipata a lui si as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez fara sa ma trezesc cu surprize.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mireille_is , utilizator 21:27, 19 Martie 2011
in cazul prezentat, va trebui sa faceti o notificare prin intermediul unui executor cu minimum 30 de zile inainte de data incetarii raporturilor contractuale de locatiune.
in cazul in care in contract nu este inserata vreo clauza penala de despagubire in caz de incetare unilaterala a contractului, nu veti suporta nici alte consecinte de ordin pecuniar.
parcurgeti cu atentie clauzele contractuale si faceti notificarea.
daca contractul de inchiriere este incheiat pe un anumit termen acesta nu poate fi reziliat in mod unilateral doar daca aceasta optiune este cuprinsa in clauzele contractuale. in acest caz puteti rezilia contractul doar cu acordul chiriasului/proprietarului . daca contractul a fost incheiat pe perioada nedeterminata atunci el poate fi reziliat cu un preaviz adresat in scris celeilate parti.
Cred ca 60 de zile...
multumesc frumos!!!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Proprietarii vor să ne dea afară din apartament. ce valoare mai are un contract de închiriere în condițiile în care ei pot vinde și pot da afară chiriașii oricând vor?! ContSters433623 ContSters433623 Buna ziua, Avem contract de inchiriere pe 3 ani (pana in 2020) si proprietarii vor sa vanda apartamentul, prin urmare ne-au dat scris de ei si semnat, o ... (vezi toată discuția)