avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intreprindere familiala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intreprindere familiala

Buna ziua.
Am o persoana care a detinut autorizatie de taxi ca PFA, iar in prezent doreste asocierea cu tatal sau in cadrul unei intreprinderi familiale. Am si eu urmatoarele intrebari:
- are cineva un model de acord de constituire incheiat de membrii familiei? Pe site-ul ONRC am gasit ceea ce trebuie sa contina si din ce inteleg seamana cu un act constitutiv al SC, dar in forma simplificata, insa as dori sa vad un model, de asemenea si un model de procura pentru reprezentantul desemnat.
- acordul trebuie sa fie intre toti membrii familiei sau numai intre cei care urmeaza efectiv a face parte din asociatie (spre exemplu, in cazul meu, tatal si fiul - dintre care fiul are autorizatia - urmeaza a face parte din asociatie, e necesar ca si mama sa fie inclusa in acord?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Goghen , utilizator 09:45, 14 Noiembrie 2017
Buna ziua,
eu si mama mea avem ceea ce pana nu demult se chema un AF. Acum se preschimba toate AF in IF. Intrebarea mea este urmatoarea:
mama mea pana acum a fost titularul asociatiei cu o cota de 80%, iar eu membru cu o cota de 20%. Daca odata cu preschimbarea CAEN-ului facem si rocada cotelor, adica sa devin eu titular cu 80% cota si mama mea mebru cu 20% se mai cheama "preschimbare" sau trebuie sa luam toata hartogaraia de la capat, cu autorizare cu tot? E nevoie de inregistrarea unui alt nume (cel al meu, din moment ce as deveni "persoana din initiativa careia se stabileste infiintarea...")? A propos, se poate inregistra un IF cu alt nume decat cel al reprezentantului, spre exemplu ca in cazul SRL-urilor, cu nume de marca/firma, acum dupa schimbarea legislatiei? si daca da care ar fi procedura.

Noi ne-am gandit sa facem asta pt ca si-asa trebuie depuse o serie de acte in vederea schimbarii CEAN-ului si in acelasi timp a schimbarii statutului din AF in IF si sa mai scutim alte drumuri pe mai tarziu.

Deasemenea as mai avea o intrebare referitoare la procura speciala prin care se desemneaza reprezentantul IF-ului: Exista cumva vreun formular tip, si daca da va rog sa-l publicati cum ati facut si cu Acordul de constituire al IF, care s-a dovedit foarte util.

Va multumesc,
Ama
buna ziua, as dori un model de acord de constituire a intreprinderii familiale, va multumesc.
mama nu are nimic comun cu asociatia,acordul este intre dvs.si tata,iar daca mergi la o.r.c ttrebuie procura din care sa ezulte ca il reprezinti si poti preda documentatia,
schimbandu-se reprezentantul firmei obligatoriu se va schimba si denumirea ei...asa este si normal...nu mai poate fi vechea persoana....

buna ziua, as dori un model de acord de constituire a intreprinderii familiale, va multumesc.

Alte discuții în legătură

If sau af, eu investitor cealalta persoana administrator? raul83 raul83 Daca deschid o IF sau AF pot specifica ca eu sunt investitorul pt ca toata investitia este doar a mea si cealalta persoana este doar administrator? In cazul ... (vezi toată discuția)
A.f. infiintare si deschidere punct de lucru adinaadina adinaadina Am si eu doua intrebari: -ce acte sunt necesare pentru a infiinta un A.F., (este vreo diferenta fata de intreprinderea familiala)? -dar pentru infiintare ... (vezi toată discuția)
Af sau srl? AngelaZ AngelaZ Buna ziua! Doresc sa infiintez un punct de vanzare de produse proaspat facute(crude,vegetariene) si alte produse in domeniu(super alimente,carti,produse ... (vezi toată discuția)