Buna ziua.
Am o persoana care a detinut autorizatie de taxi ca PFA, iar in prezent doreste asocierea cu tatal sau in cadrul unei intreprinderi familiale. Am si eu urmatoarele intrebari:
- are cineva un model de acord de constituire incheiat de membrii familiei? Pe site-ul ONRC am gasit ceea ce trebuie sa contina si din ce inteleg seamana cu un act constitutiv al SC, dar in forma simplificata, insa as dori sa vad un model, de asemenea si un model de procura pentru reprezentantul desemnat.
- acordul trebuie sa fie intre toti membrii familiei sau numai intre cei care urmeaza efectiv a face parte din asociatie (spre exemplu, in cazul meu, tatal si fiul - dintre care fiul are autorizatia - urmeaza a face parte din asociatie, e necesar ca si mama sa fie inclusa in acord?
Multumesc.
Intreprinderea Familiala este constituita din membrii familiei pana la gradul IV inclusiv activitatea desfasurandu/se exclusiv de catre membrii acesteia. Intreprinderea Familiala nu poate avea angajati.
Intreprinderea Individuala ca forma de organizare poate avea angajati in orice numar sau poate desfasura activitatea de unul singur si la fel ca Intreprinderile Familiale nu dobandeste personalitate juridica.
Pot avea mai multe CAEN-uri pe intreprindere individuala sau unul singur? daca vreau mai multe CAEN-uri ce forma trebuie sa aleg? La ce imi ajuta sa fiu persoana juridica? sau nu Multumesc
puteti avea mai multe obiecte de activitate autorizate la unele din ele fiind nevoit sa aveti si calificare profesionala in domeniu. in functie de specificul sau amploarea activitatii puteti opta pentru constituirea unei societati comerciale, cooperativa, etc care au si personalitate juridica.
Af sau srl?
AngelaZ
Buna ziua!
Doresc sa infiintez un punct de vanzare de produse proaspat facute(crude,vegetariene) si alte produse in domeniu(super alimente,carti,produse ... (vezi toată discuția)