avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare diurna strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare diurna strainatate

Buna ziua,

Am o singura intrebare...daca firma din romania acopera toate cheltuielile cu transportul, cazarea si masa mai este obligata sa acorde diurna pentru un angajat pe care-l tirmite in straiantate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 17 Martie 2011
Salariatii trimisi in delegatie in strainatate, vor beneficia de urmatoarele drepturi:
a) decontarea cheltuielilor de transport, asigurare si a costului cazarii;
b) diurna de deplasare al carei cuantum se stabileste prin negociere la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitate; nivelul minim al diurnei este cel stabilit prin actele normative ce se aplica la institutiile publice.

Diurna se acorda în vederea acoperirii cheltuielilor de hrana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare diurna in sistemul privat luminita monica luminita monica RUGAMINTE! POATE CINEVA SA-MI COMUNICE VALOAREA DIURNEI IN SISTEMUL PRIVAT? (vezi toată discuția)
Acordarea diurnei danpascu danpascu Lucrez la o societate de transport unde administratorul, refuza sa imi acorde diurna de deplasare, eu desfasurind activitatea in toata tara ca sofer de tir,de ... (vezi toată discuția)
Diurna pentru deplasarea in strainatate danielpascu danielpascu Salut tuturor! Imi poate spune cineva cit este diurna zilnica pentru deplasarea in europa. Lucrez ca sofer, 2 luni in europa o luna la sediul societatii, ... (vezi toată discuția)