avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INTREBARE FARA RASPUNS ... SE PARE!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INTREBARE FARA RASPUNS ... SE PARE!!!

Un cetatean strain noneuro asociat intr-o societate romana isi cumpara un teren....dupa ceva timp societatea este dizolvata finish kaput cum vreti nu se mai poate face nimic....intrebare: Cum poate obtine terenul cetateanul respectiv sau mai bine zis cine e proprietar pe teren????!!!!.....
Un cetatean... isi cumpara teren! Inteleg apoi ca nu e tocmai adevarat, ca societatea in care era asociat cumpara...
Defectuos pusa intrebarea, lucru esential pentru a obtine un raspuns bun.

Nu stim cine e ca nu stim ce cetatean e, trebuie vazute tratate internationale, nu stim daca mai are asociati, de ce nu l-a vandut societatea... Ce urmareste cetateanul... terenul? S-a asigura initial ca-l poate obtine, legal?
ma scuzati....asocietat strain cumpara prin intermediul societatii in care era asociat unteren...societatea din neglijenta ajunge sa nu mai existe... :)) terenul ...in momentul de fata este folosit de catateanul strain...(are o casa construita pe el).
situatia de fapt e mai clara?
De principiu, cetatenii straini nu pot detine terenuri in Romania, asa ca nu vad cum domnul din poveste poate obtine dreptul de proprietate. In temeiul dizolvarii terenul i-ar reveni (in cota-parte daca sunt mai multi asociati si ceilalti sunt romani), dar e obligat sa il instraineze. Daca sunt mai multi asociati, terenul le poate reveni numai celorlalti, cu plata unei sulte corespunzatoare catre cetateanul strain.

Later edit: acum am vazut ultimul mesaj postat cu clarificari.

Asupra constructiei este proprietar cetateanul sau societatea? Daca e proprietatea lui deja, atunci in orice caz ramane cu un drept de superficie (proprietate asupra casei si folosinta asupra terenului). Daca se pune problema transferului de la societate, in privinta casei nu e problema, ramane terenul in discutie.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2008
ContSters20980, utilizator
asociati in societate erau 2 sarbi...deci sunt amandoi in aceeasi situatie...nu pot dobandi....iar potrivit Legii 312/2005 un cetatean non-euro nu poate dobandi ca persoana fizica nici un teren decat pe baza unui acord de reciprocitate care nu exista intre Romania si Serbia....deci raspuns....? cum poate obtine terenul....si casa de pe acesta.....? cine e proprietatr pe imobil?
care este temeiul de drept in baza caruia se poate obtine dar ulteror trebuie sa il instraineze si in ce termen ? nu am gasit asha ceva

Alte discuții în legătură

Teren - asociat unic strain CorinaRR CorinaRR Buna ziua, Am o intrebare legata de un SRL. Acest SRL a fost dizolvat - potrivit Registrului Comertului acest SRL se afla in stare de dizolvare judiciara ... (vezi toată discuția)
Lichidare societate cu teren in patrimoniu cributi cributi Buna si bine v-am gasit. Sunt un proaspat utilizator asa ca implor ingaduinta. Intrebarea mea ar fi : intentionez sa incep procedura dizolvarii voluntare ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare liliana v liliana v in caz de vanzare cumparare a unui imobil unde exista un drept de folosinta spacial pe teren, ce se intampla cu terenul? (vezi toată discuția)