Buna ziua.
Am un credit de nevoi personale la o banca in val de 60.000 ron, fara nici un fel de garantie. Nu am mai platit ratele din Iunie 2010 pe motiv ca am fost concediat de la locul de munca.
In cazul in care castig procesul cu conflictul de munca ce sanse am sa cer daune materiale angajatorului avand in vedere ca din cauza concedierii ilegale nu am putut platii ratele si mi s au impus anumite dobanzi penalizatoare si cheltuieli de executare in val de aprox 8.000 ron.
Daca nu mai platesc deloc ce poate sa mi faca avand in vedere ca nu am nici un bun imobil sau mobil urmaribil, nici venituri salariale.
Am un credit si la un CAR dau banii lunar la giranti si platesc ei, dar azi am fost la CAR si am solicitat un extras sau fisa cont pentru a vedea ce sume sau rambursat si ce anume a fost diminuat prin acele rambursari, rata, dobana sau cheltuieli de executare, dar au refuzat acest lucru, mi au spus ca nu pot emite asa ceva ci o sa mi dea o adeverinta scrisa de mana.
Mi se pare suspect acest lucru, cum pot legal sa le solicit un extras al creditului?
multumesc
Puteti face contestatie la executare si sa chemati angajatorul in garantie. Aveti sanse daca reusiti sa demonstrati concedierea ilegala, angajatorul ar putea fi obligat sa suporte dobanzile penalizatoare.
Daca nu aveti niciun bun, inclusiv nici venituri salariale, nu au decat sa incheie un proces verbal de incetare a executarii pentru insolvabilitatea debitorului.
CAR e obligata prin lege sa va dea extras de cont la cerea dvs. Ii puteti reclama la ANPC