avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reziliere contract de asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reziliere contract de asigurare de viata

In cazul in care se face rezilierea contractului de asigurare de viata,se solicita polita de asigurare in original.Este corect?Eu ce garantie am ca voi primi ulterior si sumele de rascumparare si rezervele suplimentare ce mi se cuvin?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 13:59, 19 Martie 2011
Este prima oara cand aud despre asa ceva.Polita de asigurare nu are acoperire dupa ce solicitati valoarea de rascumparare. Asiguratorul nu are nevoie de polita in original.
Oricum,solicitati o copie dupa cererea respectiva(aceasta trebuie sa aiba numar de inregistrare).
In conditiile de asigurare este prevazut ca la rascumparare printre documentele pe care trebuie sa le predati la dosar este si polita in original. Referitor la sumele ce vi se cuvin nu va recomand sa fiti atat de increzator pt ca la rascumpararea politei inainte de termen, in funtie de tipul de polita pe care o aveti nu primiti decat o parte din suma, cat este trecut pe anexa la polita iar de rezerve suplimentare nu cred ca se poate vorbi. Va urez totusi succes!
In conditiile de asigurare?La ce asigurator,de pe ce planeta?:)
Daca asiguratorul ar sustine ca nu exista asigurarea,ar fi nevoie de polita in original.Sau,daca s-a intamplat un eveniment neprevazut si asiguratorul a ramas fara baza de date(mai greu,pentru ca exista atat sistemul electronic cat si documentele scrise).
Contractantul solicita in scris valoarea de rascumparare-exista semnatura!
Faptul ca detin la sertar o polita fara acoperire nu poate reprezenta un pericol pentru asigurator.Exista cererea,ulterior omul intra in posesia banilor(daca exista valoare de rascumparare).

Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
floare _de_ colt, utilizator
sunt societati care solicita polita in original in asemenea cazuri
Daca in clauzele politei pe care ati semnat-o se prevede aceasta obligatie in caz de "reziliere", au dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de asigurare tip unit-linked lehelkodok lehelkodok Buna ziua, in 2009 am semnat un contract de asigurare de viata tip unit linked pe o perioada de 13 ani. Astazi am primit o notificare prin care ma informeaza ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita asigurere inainte de maturitate olf olf Buna ziua, Vreau sa-mi rascumpar o polita de asigurare de viata dupa 14 ani, deoarece nu sunt multumita de sumele acumulate pana acum si de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract asigurare de viata ady.alex ady.alex Am si eu o nelamurire. Am incheiat o polita de asigurare de viata cu KD life. In momentul incheierii politei mi s-a spus ca dupa 2 ani pot rezilia contractul ... (vezi toată discuția)