avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna seara, am un titlu de proprietate cu o suprafata de 5ha pe care doresc sa o vand.Titulari sunt tatal meu si fratele lui dar amandoi au decedat inainte de 2001, urmasi fiind eu, mama mea si sora dupa tata si doi veri dupa unchi.Eu am deschis succesiunea dupa tata in termenul de 6 luni, dar am facut o succesiune partiala deoarece nu aveam la acea or si titlul de proprietate in cauza. Verisorii mei nu au deschis succesiunea nici pana in prezent. Ce trebuie facut pentru a putea sa vindem terenul in cauza. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters84919 , utilizator 20:11, 17 Martie 2011
Dvs. trebuie sa solicitati un supiment la certificatul de mostenitor dupa tatal dvs. pentru cota din teren iar rudele unchiului trebuie sa dezbata succesiunea. Trebuie sa faceti si cadastrul acestui teren ca sa puteti vinde.

Succes!
Multumesc pentru raspuns. Mai exista si o alta modalitate de a face succesiunea decat prin notar, de exemplu prin actiune judecatoreasca?
Da, exista si aceasta varianta de dezbatere succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren din succesiunea pe bunicii de pe tata care traieste, mama si sora traiesc si ele nuc23 nuc23 Cumparare teren din Succesiunea pe bunicii mei, tata, mama, sora traiesc Am imputernicire sa-l reprezint pe tata la dezbaterea succesiunii si partajul ... (vezi toată discuția)
1 titlu de proprietate , 2 mostenitori in judete diferite cris784 cris784 Situatia de fata este 1 titlu de proprietate emis pe numele bunicilor mei, acestia au decedat si cei 2 mostenitori (tatal meu si unchiul meu) si ei sunt ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenire incompleta din cauza unei alte proceduri de mostenire nefinalizata andrasnak andrasnak Unchiul si tatal meu au primit un titlu de proprietate comun pentru un hectar de teren, cate ½ parte fiecare.. Unchiul a murit jn urma cu doi ani, cei doi fii ... (vezi toată discuția)