avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensator, poate sa fie castigat in instanta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensator, poate sa fie castigat in instanta de angajator?

Buna ziua,
Am fost disponibilizat, mi s-a platit un salariu compensator, am dat in judecata firma si am castigat, si trebuie sa imi plateasca din urma, conform haotararii judecatoresti, 4 salarii. Angajatorul mi-a spus ca imi plateste cele 4 salarii dar apoi sa ii dau inapoi salariul compensator de buna voie sau ma da in judecata si castiga in instanta salariul compensator.

Intrebarea mea este: ma poate da in judecata si daca ma da are sanse sa castige?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Mihaibc , utilizator 14:16, 31 Martie 2011
Cele 4 salarii sunt salarii restante? Daca da, nu au legatura cu salariul compensator. Angajatorul nu poate sa castige la un eventual proces.

Daca instanta a anulat dispozitia de concediere si a obligat angajatorul sa va reangajeze si sa va plateasca salariile aferente perioadei respective in care nu ati activat atunci va trebui sa restituiti salariul compensator.
Angajatorul poate castiga in acest caz.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters42179, utilizator
Da, cele 4 salarii sunt salariile restante.
Inseamna ca o sa trebuiasca sa ii dau salariul compensator inapoi.
Multumesc pentru raspuns.
MatusaVulpe a scris:

Da, cele 4 salarii sunt salariile restante.
Inseamna ca o sa trebuiasca sa ii dau salariul compensator inapoi.
Multumesc pentru raspuns.

Este vorba despre un efect al principiului restituio in integrum (repunerea integrală în situația anterioară) .... principiul de drept care reglementează repararea pagubei. Astfel, paguba trebuie reparată în așa fel încât păgubitul să fie adus în situația anterioară producerii pagubei.

Ok, am inteles partea cu restituio in integrum, dar nu eu am vrut sa fiu disponibilizat, iar in afara de salariile restante, nu am cerut alte despagubiri de la angajator pentru situatia dificila in care m-a pus.
Cum ramana cu stresul meu in perioada in care am ramas fara job? cum ramane cu toate neajunsurile din perioada fara job? cum ramane cu stresul meu ca e posibil sa pierd procesul, cu toate ca am fost dat afara ilegal si abuziv? de astea cine sa ingrijeste?, eu nu trebuie sa beneficiez de restituio in integrum?

va multumesc
Daca instanta va anula deciziei de concediere vei fi repus in drepturi si angajatorul va fi obligat sa-ti plateasca salariile pe lunile nelucrate.

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie disponibilizare MatusaVulpe MatusaVulpe Am fost disponibilizat in iunie 2010 cu \"scuza\" ca angajatorul are dificultati financiare, am contestat decizia de concediere in instanta si in octombrie ... (vezi toată discuția)
Restituire salarii compensatorii menoin menoin in baza carei prevederi legale le sunt retinute salariile compensatorii si somajul celor care au fost concediati si au castigat procesele in instanta (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)