Bună ziua.
Lucrez la stat,am avut o sancțiune disciplinară prin care mi-a fost reținut 10% din salar pe o perioadă de trei luni.
Am contestat decizia în instanță,am câștigat procesul cu hotărâre definitivă la curtea de apel. Cheltuielile de judecată nu au vrut să mi le plătească deși am făcut cerere către unitate,prin care am solicitat plata acestora ,asta s-a rezolvat am apelat la executarea silită.
Problema este că în instanță nu am cerut și plata celor 10% reținute din salar,,(a omis d-l avocat,sau chiar nu era necesar ) am cerut doar anularea deciziei de sancționare și plata cheltuielilor de judecată…. crezând că dacă decizia de sancționare va fi anulată,automat unitatea îmi va restitui și banii reținuti in baza deciziei de sancționare .
Am făcut o cerere către unitate prin care am solicitat restituirea sumei de bani reținute ,dar sunt ignorată complet,
Unde trebuie să mă adresez acum? Din nou instanței de judecată?
Mă gândesc că poate intra în competența ITM ului…chiar nu știu.
Daca instanta nu s-a pronuntat asupra acestui aspect, nici ITM-ul nu are competenta ... trebuia sa solicitati restituirea sumei , prin aplicarea principiului restitutio in integrum (repunerea integrală în situația anterioară) ... principiul de drept care reglementează repararea pagubei.
Abateri repetate
costel58
Un salariat a primit o sanctiune pe care a contestat-o in justitie.Pana la judecarea acesteia poate primi o noua sanctiune prin care sa i se desfaca ... (vezi toată discuția)