avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituire salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituire salarii compensatorii

in baza carei prevederi legale le sunt retinute salariile compensatorii si somajul celor care au fost concediati si au castigat procesele in instanta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:07, 28 Iunie 2014
In baza principiului de drept "restitutio in integrum". Unul dintre efectele principiului "restitutio in integrum" in cazul anularii deciziei de concediere este faptul ca din fost salariat redevine salariat si va trebui sa restituie atat indemnizatia de somaj , cat si salariile compensatorii primite.

In acest caz, indemnizatia de somaj a devenit un venit necuvenit, motivat de faptul ca prin anularea deciziei de desfacere a contractului individual de munca, reclamanta a fost repusa în situatia anterioara, a redobândit calitatea de salariat si a devenit persoana asigurata în sistemul asigurarilor sociale.
Potrivit art. 47 alin.(1) din Legea nr.76/2002, sumele acordate în mod necuvenit din bugetul asigurarilor pentru somaj, precum si orice debite constituite la bugetul asigurarilor de somaj altele decât cele provenite din contributii, se recupereaza pe baza deciziilor emise de agentiile pentru ocuparea fortei de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii de munca florin40 florin40 Va salut cu mare respect.As dori si eu un raspuns la urmatoarea problema.Am un proces pe rol cu fostul angajator pentru plata unor drepturi banesti si as dori ... (vezi toată discuția)
Restituire somaj Claudiu1987 Claudiu1987 Buna ziua, sper sa ma ajutati in urmatoarea problema. In urma cu 2 ani am fost destituit din functia publica pe care o ocupam, datorita disponibilizarilor de ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie somaj sxamo39_p sxamo39_p Daca o persoana a fost concediata abuziv si in urma unui proces se anuleaza concedierea si este reintegrata la fostul loc de munca, atunci [b]va fi obligata de ... (vezi toată discuția)