avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigii de munca

Va salut cu mare respect.As dori si eu un raspuns la urmatoarea problema.Am un proces pe rol cu fostul angajator pentru plata unor drepturi banesti si as dori sa stiu ce se intampla daca eu imi voi depune actele pentru indemnizatia de somaj si voi primi aceasta indemnizatie daca voi castiga procesul va trebui sa restitui banii inapoi.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 26 Martie 2013
trebuie evident sa restituiti veti primi decizie in acest sens : conform prevederilor art. 47 alin.(1) din Legea nr. 76/2002, sumele acordate în mod necuvenit din bugetul asigurarilor pentru somaj, precum si orice debite constituite la bugetul asigurarilor de somaj, altele decât cele provenite din contributii, se recupereaza pe baza deciziilor emise de agentiile pentru ocuparea fortei de munca sau, dupa caz, de centrele regionale de formare profesionala a adultilor care constituie titluri executorii.

Legea 76/2002:
Art. 47. - (1) Sumele acordate în mod necuvenit din bugetul asigurărilor pentru şomaj, precum şi orice alte debite constituite la bugetul asigurărilor pentru şomaj, altele decât cele provenind din contribuţii, se recuperează pe baza deciziilor emise de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă sau, după caz, de centrele regionale de formare profesională a adulţilor, care constituie titluri executorii.
(2) Sumele prevăzute la alin. (1) se recuperează de la beneficiari în termenul general de prescripţie legal.
(3) Sumele rămase nerecuperate de la beneficiarii decedaţi nu se mai urmăresc.

In cazul dvs, daca veti castiga litigiul , devin incidente efectele principiului "restitutio in integrum" in cazul anularii deciziei de concediere , si anume , faptul ca din fost salariat redevineti salariat , iar pentru o anumita perioada va veti primi salariile din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie somaj sxamo39_p sxamo39_p Daca o persoana a fost concediata abuziv si in urma unui proces se anuleaza concedierea si este reintegrata la fostul loc de munca, atunci [b]va fi obligata de ... (vezi toată discuția)
Restituire somaj Claudiu1987 Claudiu1987 Buna ziua, sper sa ma ajutati in urmatoarea problema. In urma cu 2 ani am fost destituit din functia publica pe care o ocupam, datorita disponibilizarilor de ... (vezi toată discuția)
Am fost reangajat pe postul detinut anterior, trebuie sa restitui indemnizatia de somaj? sorinciobanu sorinciobanu trebuie sa returnez somajul inapoi la AJOFM in cazul cand am fost reangajat pe postul detinut anterior si beneficiez de plata salariilor de la concediere si ... (vezi toată discuția)