avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am fost reangajat pe postul detinut anterior, trebuie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am fost reangajat pe postul detinut anterior, trebuie sa restitui indemnizatia de somaj?

trebuie sa returnez somajul inapoi la AJOFM in cazul cand am fost reangajat pe postul detinut anterior si beneficiez de plata salariilor de la concediere si pana la reincadrarea efectiva pe post in urma unei hotarari judecatoresti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 12 Februarie 2012
Ati facut o constatare corecta.
Da. in aceasta situatie se presupune ca ati primit o plata nedatorata ..
nu stii nimic,unde se afla aceasta reglementare in legea somajului?
Este si alte prevederi care sunt aplicabile in cazul dvs ... cititi mai bine si Legea nr.76/2002 ... ca efect al reintegrarii dvs pe perioada respectiva veti primi salarii si nu indemnizatia de somaj ...

Legea nr.76/2002
Art. 47.
(1) Sumele acordate în mod necuvenit din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, precum şi orice alte debite constituite la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, altele decât cele provenind din contribuţii, se recupereazã pe baza deciziilor emise de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã sau, dupã caz, de centrele regionale de formare profesionalã a adulţilor, care constituie titluri executorii.

(2) Sumele prevãzute la alin. (1) se recupereazã de la beneficiari în termenul general de prescripţie legal.
(3) Sumele rãmase nerecuperate de la beneficiarii decedaţi nu se mai urmãresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii de munca florin40 florin40 Va salut cu mare respect.As dori si eu un raspuns la urmatoarea problema.Am un proces pe rol cu fostul angajator pentru plata unor drepturi banesti si as dori ... (vezi toată discuția)
Restituire somaj Claudiu1987 Claudiu1987 Buna ziua, sper sa ma ajutati in urmatoarea problema. In urma cu 2 ani am fost destituit din functia publica pe care o ocupam, datorita disponibilizarilor de ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie somaj sxamo39_p sxamo39_p Daca o persoana a fost concediata abuziv si in urma unui proces se anuleaza concedierea si este reintegrata la fostul loc de munca, atunci [b]va fi obligata de ... (vezi toată discuția)