avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Regimul juridic al fatadei blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Regimul juridic al fatadei blocului

Buna seara,locuiesc intr-un apartament la parter intr-un bloc din Constanta,proprietate si am o problema pe peretele meu exterior de la baie administratorul blocului mi-a montat 2 aparate fara sa-mi ceara consimtamantul si vreau sa va intreb daca e corect asa ceva si ce as putea face in aceasta privinta.Va multumesc anticipat
Actul normativ care reglementeaza activitatea asociatiilor de proprietari este cel prezentat mai jos. La art. 41 acesta stabileste modul legal in care trebuia sa se desfasoarea activitatea la care va referiti:
"LEGE Nr. 230 din 6 iulie 2007
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Art. 41
Modificările constructive şi utilizarea în alte scopuri a unor părţi sau elemente de construcţie ale clădirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereţi, suspendarea de stâlpi, pereţi, scări interioare şi altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectaţi şi, după caz, pe baza unui proiect tehnic întocmit de instituţii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum şi cu autorizaţia pentru executarea de lucrări, eliberate în condiţiile legii."
Sesizati in scris si cu numar de inregistrare asociatia si, daca nu se corecteaza situatia, o puteti actiona in justitie, eventual puteti pretinde si despagubiri pentru situatia neconfortabila si nelegala creata.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Placa comemorativa si asociatia de locatari kaths kaths Stimati Domni, Tatul meu a murit in Januarie 2009. El a fost presedintele unei asociatii de bloc de aproape 16 ani; pentru dinsul lupta pentru a rezolva ... (vezi toată discuția)
Amplasare benner pe peretele exterior al apartamentului LAUAND LAUAND detin un ap.transformat in spatiu comercial,la parterul unui bloc si am niste intrebari referitoare la amplasarea unor bennere . as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Panou notarial montat fara acordul meu ca proprietar MargaD MargaD Buna ziua. Am si eu nevoie de niste sfaturi referitor la cazul in care am montat illegal de balcon un panou firma luminoasa - fara acordul meu scris. Acum un ... (vezi toată discuția)