avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... panou notarial montat fara acordul meu ca proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

panou notarial montat fara acordul meu ca proprietar

Buna ziua. Am si eu nevoie de niste sfaturi referitor la cazul in care am montat illegal de balcon un panou firma luminoasa - fara acordul meu scris. Acum un an de zile m-am trezit cu un panou luminos montat de balconul meu. Am intrebat la asociatia de proprietari si acestia imi ziceau ca trebuie doar acordul asociatiei si ca l-au dat. Mai mult fortata de presedinte si in necunostinta de cauza (nu am citit legi si nici nu am luat legatura cu cineva specializat) am lasat panoul acolo, nu am semnat nimic, pur si simplu a ramas acolo. Deoarece de-a lungul timpului am intampinat numeroase dezavantaje ( animale care nu dorm noaptea pt ca e lumina in tot ap de la acele panouri , sute de insect adunate framada tot la lumina, insectele cele mici intra in casa prin plasa de tantari) m-am hotarat sa fac o reclamatie la asociatia de proprietari. Am citit legea 230/2007 si la art 41 scrie clar ca are nevoie de acceptul proprietarului direct afectat. Mi-am dat seama ca presedintele a profitat de naivitatea mea. S-a scapat cum ca incaseaza annual 650 ron chirie pt panou. Eu nu am semnat nimic cu soc comerciala si nici nu am ajuns la negocieri. Am nevoie de un sfat in a redacta acea reclamatie astfel incat sa ies in castig. Atat presedintele cat si soc comerciala incearca acum sa avem discutii, sa ma pacaleasca iar cu te miri ce. scutiri/ beneficii si sa profite iar de naivitatea mea.
Va rog ajutati-ma sa formulez acea reclamatie cat sa ies in castig si nu in pierdere.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: MargaD , utilizator 20:51, 19 Octombrie 2017
Fatada imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Conform dispozitii in vigoare ,aspectul si destinatia partii comune din imobilul de locuit in comun nu poate fi modificata decat cu acordul asociatiei de proprietari care administreaza ,intretine si repara partea comuna din imobil
Eventual,asociatia de proprietari poate hotari utilizarea partii comune de imobil prin incheierea unui contract de inchiriere
@ynocentta sa inteleg ca Asociatia poate, de exemplu, sa aprobe montarea unui banner opac in fata geamurilor mele si sa mai si ia bani pe seama mea?
Care este articolul de lege care permite un astfel de abuz?
Administrarea în asociaţia de proprietari

Art. 41

Modificările constructive şi utilizarea în alte scopuri a unor părţi sau elemente de construcţie ale clădirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereţi, suspendarea de stâlpi, pereţi, scări interioare şi altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectaţi şi, după caz, pe baza unui proiect tehnic întocmit de instituţii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum şi cu autorizaţia pentru executarea de lucrări, eliberate în condiţiile legii.

Detalii: [ link extern ]
ynocentta a scris:

Fatada imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Conform dispozitii in vigoare ,aspectul si destinatia partii comune din imobilul de locuit in comun nu poate fi modificata decat cu acordul asociatiei de proprietari care administreaza ,intretine si repara partea comuna din imobil
Eventual,asociatia de proprietari poate hotari utilizarea partii comune de imobil prin incheierea unui contract de inchiriere

Repet fatada blocului reprezinta parte comuna,care nu poate fi utilizata exclusiv de catre proprietar fara acordul asociatiei de proprietari
In speta dv,asociatia din interese pecuniare a dat acordul pentru utilizare parte comuna,a incheiat contract de inchiriere
Daca dv sunteti prejudiciata de existenta panoului luminos aveti dreptul sa solicitati daune proprietarului acestuia
Puteti solutiona amiabil sau in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive puteti obtine inclusiv dezafectarea panoului luminos
Articolul 39
Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
va rog frumos sa -mi explicati ce reprezinta "proprietari direct afectati" in aceasta lege...
de ce apare termenul asta si de ce nu este luat in considerare.
multumesc mult,
ynocentta a scris:

Repet fatada blocului reprezinta parte comuna,care nu poate fi utilizata exclusiv de catre proprietar fara acordul asociatiei de proprietari
In speta dv,asociatia din interese pecuniare a dat acordul pentru utilizare parte comuna,a incheiat contract de inchiriere
Daca dv sunteti prejudiciata de existenta panoului luminos aveti dreptul sa solicitati daune proprietarului acestuia
Puteti solutiona amiabil sau in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive puteti obtine inclusiv dezafectarea panoului luminos

Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
MargaD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de siguranta - panou publicitar bloc ContSters311568 ContSters311568 de 5-6 ani sa instalat pe fatada blocului meu un panou publicitar iar reflectorul acestuia si o parte din sistemul de prindere este montat la 5-10 cm de ... (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)
Firma pe fatada bellefille bellefille Vreau sa intreb daca un magazin care functioneaza intr-un spatiu comercial situat la parterul unui imobil de locuinte poate sa-si puna firma pe fatada cladirii ... (vezi toată discuția)