avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat energetic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat energetic

La un schimb de locuinta e obligatoriu depus si certificatul energetic la notar ?Care
este suma pentru care se auditeaza locuinta ?
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 23:27, 17 Martie 2011
Da, exista un act normativ, pe care, din pacate, acum nu il pot nominaliza, care obliga la obtinerea acestui certificat energetic. Intrebati notarul pentru amanunte!
Suma este aproximata intre 100-300 Euro. Si va spun dupa o proaspata tranzactie! Daca notarul are derogare sa autentifice tranzactia fara certificatul energetic, atunci, scadeti pretul acestui certificat din costul tranzactiei(vanzare/cumparare; schimb locuinta).
Dac imi amintesc, totusi, este vorba de Legea 372/2005, cu aplicabilitate de la 01.01.2011.
Preturile(costul)obtinerii acestui certificat variaza intre 4-6 euro/metru patrat.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
m.belu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat energetic danielharaga danielharaga Buna ziua, Stiti cumva daca este obligatoriu sa prezinti si certificat energetic pt. a inchiria o locuinta ( in Iasi ) ???? Multumesc .... (vezi toată discuția)
Certificatul de performanta energetica marinica71 marinica71 am achizitionat o casa la tara iar printre actele de care e nevoie apare si certificatul de performanta energetica.pot conveni cu cel care vinde sa incheiem ... (vezi toată discuția)
Certificatul energetic AdrianaR AdrianaR Buna ziua! Imi poate spune cineva, va rog, care sunt riscurile mele ca si cumparator daca semnez un contract de vanzare-cumparare cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)