avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este corect asa?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este corect asa?

Buna dimineata,sunt o fosta angajata a unei societati care i- am intentat proces pentru recuperare drepturi salariale restante .
Va rog sa imi spuneti daca este vreo problema vis-a-vis de faptul ca am constatat ca inchiderea cartii de munca nu s-a facut si la ITM deoarece stampila lor lipseste.Cand am intrebat la resurse umane mi s-a spus ca nu mai este obligatorie si ca daca vreau pot sa ma duc si sa le solicit eu celor de la ITM sa puna acea viza. Eu am incheiat activitatea in martie 2010.Ma afecteaza in cumva?in instanta am vreo problema?eu nu am avocat ,ma reprezint singura.
Va multumesc tuturor si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 23 Martie 2011
Buna dimineata !
Intr-adevar puteti sa va deplasati si dvs. la ITM pt viza , avand la dvs. decizia de incetare a CIM ... aceasta stare de fapt nu constituie un impediment in solutionarea cauzei initiate de dvs. ...Bafta !
Incepand cu 01.01.2011 s-a abrogat Decretul 92/1976 privind carnetul de munca.
Conform Ordinului 1083/07.03.2011 ultima inscriere in carnetul de munca este cea din 01.01.2011 care atesta abrogarea Decretului 92/1976. Certificarea inscrierilor in carnetul de munca de catre ITM se face la aceasta data.
Ptr perioada ianuarie-martie 2011 trebuie sa primiti o adeverinta de la angajator
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
Dorina Tarcea, Consultant resurse umane
pentru ce sa mai ceara doamna adeverintapt. perioada ianuarie -martie 2011 cand contractul de munca a incetat in martie 2010?cartea de munca trebuia vizata de ITM in momentul incetarii activitatii,daca carnetul de munca s-0a aflat la societate,atunci reprezentantul societatii trebuia sa o prezinte la ITM pt. vizare.
Maria Dorina Tarcea a scris:

Incepand cu 01.01.2011 s-a abrogat Decretul 92/1976 privind carnetul de munca.
Conform Ordinului 1083/07.03.2011 ultima inscriere in carnetul de munca este cea din 01.01.2011 care atesta abrogarea Decretului 92/1976. Certificarea inscrierilor in carnetul de munca de catre ITM se face la aceasta data.
Ptr perioada ianuarie-martie 2011 trebuie sa primiti o adeverinta de la angajator

De unde sa-i mai scrie in carnetul de munca asa ceva, cand raportul de munca a incetat in martie 2010 ?
scuze, aveti dreptate "angisa", am citit 2011 in loc de 2010. asa de repede trece timpul ca uneori nu mai sti nici in ce an suntem. inca o data scuze.

Alte discuții în legătură

Ce se face cu carnetele de munca? Bardac Nelu Bardac Nelu In institutia in care lucrez, sa decis ca de la data de 01.11.2011, carnetele de munca, sa fie date fiecarui angajat in parte.... Mentionez, ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Carte munca remammm remammm buna ziua. as dori sa va intreb cum pot imprumuta cartea de munca pentru cateva zile (in conditiile in care sunt bugetar, iar acestea sunt pastrate la ... (vezi toată discuția)
Documente itm alice53 alice53 se mai depune decizii pt salariul minim pe economie care s-a marit de la 01.01.2011 , si cand este data de depunere? am intrebat la ITM Buc si au dat din ... (vezi toată discuția)