avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Buna dimineata...As vrea sa imi spuneti daca studiile terminate dupa intocmirea cartii de munca nu trebuiau trecute in aceasta?Am observat asta dupa ce mi-am ridicat cartea de munca de la angajator?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: alina5ram , utilizator 18:25, 18 Martie 2011
Buna dimineata !
In masura in care ati depus copie de pe actul de studii in cauza la angajator acesta trebuia sa completeze in mod corespunzator cartea de munca (daca acest lucru se intampla inainte de 01.01.2011) .
Avand in vedere insa ca s-au abrogat dispozitiile legii 92/1976 cu 01.01.2011, privind carnetul de munca, nu mai este incidenta actualizarea CM si nu vad cu ce sa va ajute acest lucru pe viitor .
Ba da, insa trebuia ca dvs. sa solicitati inscrierea acestora in carnetul de munca dupa finalizarea lor.

In prezent, inscrierea studiilor are doar o valoare...sentimentala.
Inainte de restituirea carnetelor de munca, angajatorul are obligatia sa consemneze in carnetele de munca toate datele pe care le detine, daca dvs ati depus acte justificative .
alina5ram a scris:

Buna dimineata...As vrea sa imi spuneti daca studiile terminate dupa intocmirea cartii de munca nu trebuiau trecute in aceasta?Am observat asta dupa ce mi-am ridicat cartea de munca de la angajator?

Multumesc


Puteti merge la inspectotul ITM la care este arondat fostul angajator pentru a va face inscrierea studiilor respectiva in carnetul de munca ... exista si posibilitatea ca acestea sa nu fi ajuns la inspector.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corect asa? mb_mihaela mb_mihaela Buna dimineata,sunt o fosta angajata a unei societati care i- am intentat proces pentru recuperare drepturi salariale restante . Va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Carte munca remammm remammm buna ziua. as dori sa va intreb cum pot imprumuta cartea de munca pentru cateva zile (in conditiile in care sunt bugetar, iar acestea sunt pastrate la ... (vezi toată discuția)
Inscriere studii superioare in cartea de munca Ina_2011 Ina_2011 Buna ziua! As vrea sa stiu, in cazul unui angajat cu carte de munca si functia de studii medii, exista posibilitatea ca inscrierea studiilor superioare in ... (vezi toată discuția)