avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Stabilirea Sediului Social, cand?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Stabilirea Sediului Social, cand?

Stabilirea sediului social pentru un SRL se face inainte de a-ti alege domeniul de activitate, capital social, denumire, etc sau dupa?
Ce acte sunt necesare pentru sediul social?
Sediul social trebuie sa fie pe numele firmei sau este necesara doar o copie a actului de vanzare cumparare pe care o are proprietarul, altul decat asociatul unic al noului srl?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 21:03, 25 Martie 2011
Inainte.
Act de proprietate asupra sediului (contract de vanzare-cumparare sau extrs cf actual) si contract de comodat sau inchiriere intre proprietar si administratorul/asociatul unic al firmei ce se va infiinta.
Sediul social nu poate fi pe numele firmei atata timp cat firma nici nu exista...;)
cora2006 a scris:

Inainte.
Sediul social nu poate fi pe numele firmei atata timp cat firma nici nu exista...;)


Contractul de comodat/inchiriere pentru stabilirea sediului social se va incheia intre proprietarul imobilului si societatea X SRL in curs de infiintare.

Desi nu are personalitate juridica, societatea poate incheia acte juridice strict pentru infiintare.

So, 2 raspunsuri care se bat cap in cap.

In concluzie?
Eu imi mentin parerea, nu ramane decat sa mai asteptati o a 3-a parere.

Contractul se va semna da catre administrator ca reprezentant al societatii, insa acesta nu va avea calitatea de parte contractanta ci de reprezentant al societatii. Astfel contractul se va incheia intre proprietar si SC X SRL, societate in curs de infiintare reprezentata prin .... , in calitate de administrator.

Denisas, ai avut dreptate!

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract chirie (+comodat) intre persoane fizice -> sediu social societate platitoare tva StefanR StefanR Buna ziua, In vederea infiintarii unui SRL-D am inchiriat un spatiu intr-o cladire de birouri. In contract este prevazut faptul ca este cladire de birouri, ... (vezi toată discuția)
Sediu social la domiciliu ruxyradu ruxyradu Fiul meu isi infiinteaza un SRL si vrea sa stabileasca sediul social in apartamentul unde locuieste. As dori sa stiu daca trebuie sa fac contract de comodat cu ... (vezi toată discuția)
De la ctr de comodat la ctr. de inchiriere - firma are deja sediul social la aceasta adresa tresor tresor So...ma confrunt cu urmatoare situatie: Eu proprietara apartament. Eu asociata intr-o firma care are sediul social in acest apartament. Intre mine si ... (vezi toată discuția)