avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat pentru un spatiu inchiriat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat pentru un spatiu inchiriat

Buna dimineata
Detin un spatiu comercial inchiriat unde am un magazin alimentar si vreau sa-i schimb profilul intr-un fel de bar cu terasa.
Totodata as vrea sa comodez 3 mp din interiorul magazinului unui prieten pentru jocuri electronice.

Pot sa inchei contract de comodat pe cei 3 mp daca la randul meu am inchiriat spatiul? Mentionez ca in contractul meu de inchiriere nu mi se interzice instrainarea bunului.
Se poate incheia contractul de comodat intre 2 societati comerciale fara a fi autentificat la notariat?

Va multumesc
Cu stima
Cel mai recent răspuns: ASKIM3GET , utilizator 18:28, 18 Martie 2011
La acelasi sediu pot functiona mai multe firme doar daca imobilul, prin structura si suprafata utila, permite functionarea lor in incaperi diferite sau in spatii distinct partajate.

Contractul de comodat fiind un contract consensual, il puteti incheia si fara a fi autentificat la notar.
Ca sa puteti transfera dreptul de folosinta a unei suprafete din spatiu inchiriat este nevoie ca in contractul de inchiriere sa se specifice in mod expres acest lucru.

lucicaB a scris:
La acelasi sediu pot functiona mai multe firme doar daca imobilul, prin structura si suprafata utila, permite functionarea lor in incaperi diferite sau in spatii distinct partajate.


Aceasta prevedere se aplica numai daca pentru cea de a 2-a societate se declara sediul social in acel spatiu, daca insa acolo va fi numai un punct de lucru nu se aplica.

Contractul de comodat este valabil ca inscris sub semnatura privata.
Spatiul nu este partajat si nici nu va fi. Pur si simplu in aceeasi incapere va fi barul si vor exista si aparatele de jocuri.

In contractul de comodat trebuie sa mentionez care este proprietarul spatiului?

Trebuie sa instiintez si registrul comertului ca desfasor acolo alta activitate decat cea declarata initial?

Va multumesc
Nu este nevoie sa fie partajat, insa in contractul de comodat trebuie sa mentionat suprafata pentru care societatea dvs va transmite dreptul de folosinta.

Contractul de comodata se va incheia intre societatea dvs si cea de a 2-a societate (jocuri electronice).

Pentru activitatea dvs trebuie sa faceti o decizie a asociatului unic/hotarare AGA, dupa caz, pentru schimbarea obiectului de activitate la care se va anexa contorul de cuvinte si declaratia model 3.

In ceea ce priveste cea de a 2-a societatea, aceas va fi nevoita sa infiinteze un punct de lucru la ORC.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cu stima
Weekend placut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare punct de lucru - contract de locatie de gestiune ade_ice_ice ade_ice_ice Buna seara, Imi baza unui contract de locatie de gestiune, imi pot inregistra punct de lucru al unei firme si fiscaliza casa de marcat pe locatia ... (vezi toată discuția)
Spatiu sediu social ong Praipan Praipan Buna ziua! As vrea sa ma lamuresc daca sediul social al unui ONG se poate stabili intr-un spatiu comercial in a carei jumatate de suprafata se gaseste deja ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru infiintare srl florentinadaniela florentinadaniela Buna seara, Pentru a infiinta un SRL, se poate face contract de comodat pentru spatiu, chair daca pentru respectiva proprietate nu a fost platit impozitul ... (vezi toată discuția)