avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUFRUCT VIAGER
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUFRUCT VIAGER

Matusa mea in urma cu 20 de ani s-a angajat sa ingrijeasca unchiul si matusa din partea sotului....in urma cu 9 ani batranii au facut contract de vanzare -cumparare cu nepotii lor ( matusa si unchiul) pe baza uzufructului viager prin asta obligandu-se sa-i ingrijeasca pana la decesul lor iar dupa aceasta sa intre in posesia averii -BATRANII NU AVEAU COPI I- in urma cu 2 ani unul dintre soti a decedat ramanand doar batranul in varsta de 84 de ani care de la decesul sotiei sale i-a dat pe nepoti in judecata pt. a sparge actele.....in conditiile in care matusa mea impreuna cu unchiul mei i-au insotit pe mosnegi la NOTAR (acum 9 ani)...au platit o suma in baza contractului de vanzare-cumparare ....totul s-a facut legal si fara presiune...davada fiind faptul ca inmormantarea defunctei fiind facuta de matusa mea...reparatiile casei unde locuiau virsnicii ...la fel.
Batrinul este influentat de niste vecini care ii promit marea cu sarea si il sfatuiesc sa-i dea mai departe in judecata.....Ce pot face rudele mele in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: ani_b , utilizator 11:05, 18 Martie 2011
Sa isi angajeze un avocat care sa studieze actele si sa ii sprijine in demersurile juridice pe care urmeaza sa le faca. Este cel mai pertinent sfat ce poate fi dat.

Tocmai ca are avocat si au castigat de fiecare data numai ca acum batranul a facut recurs pe motiv ca acum 9 ani a fost dus in eroare de catre notar si nepoti si ca nu mai stie ce a semnat atunci in plus el nu a avut nimic totul fiind al sotiei lui care este sora tatalui unchiului meu batranul fiind trecut in acte ca nu a avut nici o posesie (terenul pe care s-a construit gospodaria fiind mostenire de la TATAL sotiei sale ..el doar contribuind la constructia casei (fizic)...ideea nu este decaderea lui din drepturi ci doar un mod amiabil prin care sa-l faca sa nu mai continue procesul.....BANI si TIMP pierdut ...in conditiile in care unchii mei au inca grija de el ( financiar + treaba in gospodarie) sunt martori .
in calea recursului nu isi poate schimba nimeni motivele initiale pentru care a investiti instanta. Deci, daca in prima lui actiune nu a spus ca a fost indus in eroare, nu va trece si se va respinge recursul. Unchii sa faca in continuare ce au facut si pana acum, sa aibe grija de el, sa dovedeasca grija si asta e. Recursul este ultima treapta de judecata. Mai au putin... Daca omul a luat-o razna nu ai ce sa ii faci...
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire MENGHINA MENGHINA Buna seara ! Va rog daca cineva poate sa ma lamureasca in urmatoarea problema :un unchi de-al sotiei mele a decedat.De fapt sotia mea este nepoata sotiei ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare in care sunt mentionate clauzele de ingrijire si de habitatie viagera alinutza_0104 alinutza_0104 Cu 9 luni in urma bunicul sotului meu s-a decis sa ne faca acte pe casa si pe terenul pe care este amplasata aceasta, dar cu conditia sa-l lasam sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de intretinere cu uzufruct viager ioana8512 ioana8512 Prietenul meu a facut in anul 2006 un contract de intretinere cu uzufuct viager cu o matusa. Imobilul a fost dobandit de matusa vaduva. Matusa are ... (vezi toată discuția)