avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIA SI NOUL CONTRACT DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIA SI NOUL CONTRACT DE MUNCA

Buna ziua! Sa avea o intrebare pentru un caz mai "special";
o firma .. probabil cu probleme de ordin financiar, sau nu , cere angajatilor demisia pe data de 17 martie urmand ca acestia sa fie preluati de o alta firma ... care se desprinde din cea initial dar contractele de munca se semneaza pe data de 21 martie?
Intrebare : daca o persoana are un stagiu de continuitate de 6 luni si avea de gand sa ramana insarcinata pentru a benefiacia de indemnizatia de crestere a copilului, trecand la firma noua nu are intrerupere,? mai are stagiu complet sau trebuie iar sa treaca ceva luni ..... pentru a ramane insarcinata? si a completa stagiul?
incadrarea la firma noua nu ar trebui facuta in aceeasi zi cu demisia?
multumesac anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:31, 19 Martie 2011
se accepta o intrerupere de max jumatate de luna...dar nu v-as sfatui sa va dati demisia.
Atentie!!
Este ceva necurat la mijloc intrucat aceasta schimbare se poate face si "din mers".
av.antoanelageaman a scris:

se accepta o intrerupere de max jumatate de luna...dar nu v-as sfatui sa va dati demisia.

OUG nr.111/2010 prevede altceva .... :)
Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului.
sa inteleg ca pot sa raman insarcinata , ? ca nu o sa am probleme cu stagiul de cotizare?
sit. mea e urmatoare: am terminat idemnizatia de creste a copilului in data de 23 august 2010, incepand de pe data de 24 august am fost reincadrata la aceeasi firma... iar acum se intampla "minunea".
poate sa ma ajute cinva cu un raspuns?
multumesc
1. Nu va dati demisia de la fostul angajator pana nu semnati noul c.i.m. .

2. Veti beneficia de indemnizatia pentru CCC numai daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit .
In calculul celor 12 luni intra si perioada in care ati beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului.

3. Cele 12 luni pot fi cumulate de la mai multi angajatori ... De asemenea, se iau in considerare si fractiunile de luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contact de munca pentru crestere copil iuliangl iuliangl va rog sa ma lamuriti in legatura cu Concediu pentru cresterea copilului 2011.O persoana a lucrat pana pe daca de 18 martie 2011 timp de 3 ani jumate fara ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata sau concediere? elenuker elenuker Buna ziua, numele meu este Elena, si lucrez ca secretara la o companie privata din data de 29.05.2008. Pe fondul crizei financiare conducerea a hotarat ca o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Epure Roxana Epure Roxana Buna dimineata.As vrea sa va intreb,daca,in caz,ca sunt insarcinata si firma ne baga cate doua zile pe luna in concediu fara plata,timp de cinci luni,mai ... (vezi toată discuția)