avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... aur confiscat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

aur confiscat

Buna ziua,

Tatalui meu i-au fost confiscate , in anul 1954 , un numar de 71 de monezi de aur .
In procesul verbal de confiscare nu se specifica tipul acestor monezi , mentionandu-se numai "diferite emisiuni"
In anul 2003 am intentat un proces Banci Nationale care nu s-a finalizat datorita faptului ca mi s-a cerut sa fac dovada tipului monezilor.Dosarul s-a perimat .
Intrebarea mea este in ce masura chiar se poate face ceva , avand in vedere ca altor persoane li s-a restituit aurul confiscat .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: emanuel1968 , utilizator 09:59, 4 Iunie 2008
Este mai putin probabil sa li se fi inapoiat aurul,probabil contravaloarea acestuia.In privinta procesului parerea mea este ca nu puteti face dovada tipului monedelor ci doar greutatea lor care banuiesc ca e scrisa in P.V. de confiscare.Deci aveti sanse doar sa fiti despagubit cu valoarea aurului din care erau facute monedele.
Multumesc pentru raspuns .
Vreau sa specific ca nici greutatea nu este mentionata in P.V. , ci numai numarul , respectiv 71 buc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monede de aur confiscate gheorghetimbus gheorghetimbus Buna, In anul 1972 mi s-au confiscat monede de aur , ca.100grame 22karate si am plait o amenda de 8000lei vechi (1972?). Sant plecat din Romania din1990 si as ... (vezi toată discuția)
Restituire metale pretioase elena49 elena49 In anul 1984, tatalui meu i-au fost confiscate monede si bijuterii din aur si a fost obligat la plata unei despagubiri de 60000 lei catre BNR pentru 20 momezi ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez o creanta impotriva bnr? aris01 aris01 Cum pot recupera o creanta de la BNR? Aceasta reprezinta o despagubire ceruta in anul 1983 de BNR in baza Decretelor 244/1978 si 210/191960 si reprezinta ... (vezi toată discuția)