As ruga colegii de pe forum sa ma ajute cu o monografie pentru o astfel de activitate. M-ar interesa si consumul tehnologic si orice informatii in acest sens. Administratorul acestei firme considera ca sticla, geamurile achizitionate sunt marfuri,le aplica adaos comercial, apoi le vinde cu bucata in functie de suprafata solicitata de client. Eu as vedea aceste produse ca materii prime. Cum este corect ? Orice informatie referitoare la subiect este bine venita. Multumesc anticipat.
Din punctul meu de vedere, le-as considera materii prime daca produsul finit ar fi fereastra sau oglinda cu rama. Atunci as avea consum de materii prime.
1) fereastra - geam, tamplarie, adezivi etc. - materii prime
- manopera
- adaos comercial
2) oglinda - oglinda, rama, adezivi etc. - materii prime
- manopera
- adaos comercial
Dar in cazul de fata, cand se vinde la metru patrat sau liniar, practic, geam si oglinda, dupa parerea mea sunt marfuri si atat.
Cred ca administratorul procedeaza corect.
Astept si alte pareri, desigur.
@corneliamagda ,de acord cu Dvs. . Geamurile sau oglinzile pot fi considerate materii prime in momentul in care intra intr-o faza a unui proces de productie,insa daca sunt doar vandute ca atare ,la solicitarea clentului , sunt marfuri.
in timp ce se monteaza o lucrare din termopan se mai intampla sa se sparga sticla de la geamuri si bineinteles ca trebuie pusa alta sticla
in contabilitate cum se scade din magazie sticla sparta?
si ce contari se fac?
multumesc mult!
Monografie productie
book2
Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)