avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin

am emis bilet la ordin pentru plata unei facturi, insa am efectuat plata cu 5 zile inainte de scadenta prin ordin de plata.In ziua scandentei am fost anuntati de banca sa alimentam contul pentru ca s-a introdus biletul la ordin. Atunci am luat legatura cu furnizorul si am aflat ca acel bilet la ordin a fost girat si ca posesorul biletului la ordin era alta societate. ce putem face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 11:12, 18 Martie 2011
Nu puteti decat sa platiti ca sa nu intrati cu in CIP si sa va indreptati cu un proces impotriva beneficiarului initial al BO-ului pentru restituirea platii facute acestuia.

BO-ul reprezinta o obligatie autonoma fata de raporturile juridice ce au cauzat emiterea BO-ului.

Va sfatuiesc ca atunci cand emiteti BO-uri sa nu mai faceti plata facturilor decat dupa ce recuperati aceste Bilete la Ordin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Sunt un IFN, am calitatea de fidejusor intr-un contract de credit. Conform unei conventii de garantare intre mine si banca, beneficiarul creditului ar fi ... (vezi toată discuția)
Scoatere din cip Alex28 Alex28 Am o problema cu un BO refuzat. Am emis un BO scadent pe 15.11. Neavand banii, am sunat pe beneficiarul biletului si i-am solicitat o amanare de cateva zile, ... (vezi toată discuția)
Recuperare servicii fara factura valeriurv valeriurv - Am facut un contract cu o firma SRL , pentru un serviciu de proiectare - Am predat lucrarea beneficiarului cu proces verbal pe data de 01 sept.2009 - Am ... (vezi toată discuția)