avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere insolventa

ma ajutati va rog cu un model de cerere de insolventa? multumesc
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 13:37, 19 Martie 2011
CÃTRE
TRIBUNALUL ………………..

Domnule Presedinte


Subscrisa S.C. ___________________ S.R.L., cu sediul în loc. _____________, str. _______________nr.____, bloc______, scara_______, ap.______, jud. ___________, Cod Unic de Înregistrare _____________, înregistrată la ORC sub nr. J______________, reprezentata legal prin _______________________, in calitate de creditor, în conformitate cu prevederile art.31, alin. 1 şi 3 din legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei formulăm prezenta:


CERERE DE DESCHIDERE A
PROCEDURII INSOLVENŢEI PREVAZUTÃ
DE LEGEA 85/2006


Împotriva debitoarei SC. _________________ S.R.L., cu sediul în loc. _____________, str. _______________nr.____, bloc______, scara_______, ap.______, jud. ___________, Cod Unic de Înregistrare _____________, înregistrată la ORC sub nr. J______________, care are faţă de subscrisa o creanţă certă, lichidă si exigibilă de ___________ reprezentând contravaloare facturi neachitate, pentru ca prin hotărîrea pe care o veţi pronunţa:


• Să dispuneţi deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva acesteia conform legii 85/2006 privind procedura insolventei, deoarece societatea se află în situaţia prevazută de lege, fiind în stare de insolvenţă;

• Să dispuneţi în conformitate cu art.11, al. 1, lit. c numirea in calitate de administrator judiciar a societăţii ……………………….., cu sediul in ……………………………………….




MOTIVE

În fapt, în urma relaţiilor comerciale desfăşutate între cele două părţi şi în temeiul contractului/contractelor nr.___/_________ încheiat între părţi, subscrisa am emis factura/facturile nr.___________________________________
_________________________________________________________________, aceasta/acestea însumând o valoare totală de _______________. Precizăm că societatea debitoare nu şi-a respectat obligaţia de plată a acestor facturi, acumulând astfel o restanţă în valoare ____________ , reprezenând contravaloare marfă, conform facturii/facturilor precizate mai sus.

Precizăm că certitudinea, exigibilitatea sau lichiditatea acestei creanţe nu pot fi puse la îndoială, scadenţa acestei creanţe este depaşită cu mai mult de 90 de zile şi cuantumul creanţei este superior pragului de 45.000 RON instituit de Legea nr. 85/2006, astfel încât apreciem cererea ca fiind admisibilă şi solicităm sa procedaţi conform petitului.


În drept, invocăm prevederile Legii 85/2006.

În baza art.242, al. 2, Cod pr.civ. vă solicit judecarea in lipsă.

Anexez:
- Factura/facturi neachitate menţionate,
- Dovada achitarii taxei judiciare de timbru 120 de lei si timbru judiciar de 0,3 lei.



Cu stimă,
______________________

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere masa credala prin administrator special caprice caprice Buna ziua ma ajutati va rog cu un model de cerere de incriere prin administrator special la masa credala a unei societati comerciale? Multumesc (vezi toată discuția)
Model cerere deschiderea procedurii insolventei de catre creditor ContSters40598 ContSters40598 Va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un model orientativ pt. o cerere de deschidere a procedurii insolventei formulata de catre creditor. Ma intereseaza mai ... (vezi toată discuția)
Cerere de repunere in termen sau declaratie de creanta? ContSters328245 ContSters328245 Buna O firma care imi datoreaza bani a intrat in insolventa, fara sa ofere admin judiciar vreun document care sa ateste lista creditorilor, iar eu am aflat ... (vezi toată discuția)