... iar eu am aflat intamplator de insolventa.
Studiind legea si din disuctiile cu un avocat, am inteles ca exista doua aleternative: fie depune declaratie de creanta sau o cerere de repunere in termen.
... trebuie sa fiu prezent la sedinta sa judecata sau sa fiu reprezentat de un avocat?
Exista un buletin al insolventelor in care se publica tabelul preliminar de creante.
Exista un termen de 5 zile in care se poate contesta tabelul in instanta si se poate solicita inscrierea si a creditorilor netrecuti in tabel.
Exista obligatia creditorului sa se informeze despre creanta sa (interesul sau) si situatia debitorului, altfel este decazut din drepturile de a-si valorifica creanta.
Nu trebuie sa fiti prezent la sedinta, dar este bine sa va reprezinte un avocat.
Avocatul cu care ati vorbit, nu v-a spus?
De acord, dar aceasta firma a fost in trecut in insolventa, a iesit si acum a intrat din nou. Iar eu sunt client al firmei si am sold creditor, deci nu e vorba despre o relatie intre doua SRL-uri: eu sunt PF iar firma e S.A. Din discutiile cu un avocat, mi s-a spus ca pot depune declaratie de creanta deoarece firma ar fi trebuit sa furnizeze admin judiciar lista creditorilor.
ba da, dar ceea ce ma intereseaza pe mine este urmatorul aspect: in cadrul sedintei de judecata se discuta cererea mea sau ea se aproba automat de catre judecator in conditiile in care nu exista opozitie din partea debitorului? Din discutiile cu admin judiciar a rezultat ca ei nu se vor opune unei cerere de repunere in termen
De asemenea, din punct de vedere juridic, care este diferenta intre o cerere de repunere in termne si o declaratie de creanta?
~ final discuție ~