avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune??

Buna ziua.
Daca in cazul in care se face o succesiune si sunt 4 mostenitori,dintre care 2 fac contract de vanzare-cumparare,cel care cumpara poate cere iesire din indiviziune fata de ceilalti 2 mostenitori???Sau trebuie sa faca intabularea dreptului de proprietate si apoi iesire din indiviziune.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: a.m.s. , utilizator 10:49, 19 Martie 2011
Intai se face dezbaterea mostenirii, apoi se face iesirea din indiviziune.
Ma refeream la faptul ca dupa dezbarea mostenirii,daca 2 din 4 mostenitori isi vand dreptul de proprietate(din cate am inteles se poate face si inainte de iesirea din indiviziune),acel cumparator daca poate cere el iesirea din indiviziune fata de ceilalti 2 mostenitori care nu si-au vandut partea ??sau trebuie sa faca mai intai intabularea dreptului de proprietate??
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
maria dinca, utilizator
Consider ca mai intai trebuie intabulat dreptul de proprietate pentru opozabilitate fata de terti si abia apoi poate cere iesirea din indiviziune, pentru ca altfel in ochii tertilor nu este proprietar, deci nu poate solicita iesirea din indiviziune.
mai corect fata de cumparator ar fi ca dupa dezbaterea succesiunii sa se faca un partaj succesoral intre mostenitori, stabilindu-se exact lotul celor 2 care vor vinde. se efectueaza apoi masuratorile cadastrale si se intabuleaza certificatul de mostenitor cu partaj in cartea funciara. dupa intabulare se pot vinde terenurile de catre cei 2 proprietari tabulari. daca as fi eu cumparatorul nu as proceda altfel. de ce sa se complice el cu iesirea din indiviziune si cu intabularea in cartea funciara, cand este obligatia vanzatorilor? oricum, instrainarea unui imobil care nu este intabulat in cartea funciara nu se poate face din anul 2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fara dezbatere mostenire valery valery Exista o conventie de vanzare cumparare sub semnatura privata incheiata intre 3 (din 9 mostenitori pe care ii are defuncta) cu doua persoane avand calitate de ... (vezi toată discuția)
Este posibil?? maria dinca maria dinca Dupa dezbarea mostenirii,daca 2 din 4 mostenitori isi vand dreptul de proprietate(din cate am inteles se poate face si inainte de iesirea din ... (vezi toată discuția)
Casa cu multi proprietari GyarfasCsaba GyarfasCsaba Am o proprietate (casa si curte) de 800mp. In CF in afara de mine mai apare un unchi cu o cota de 1/16, cota pe care a mostenit-o dupa bunicul meu. in afara ... (vezi toată discuția)