avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calea de atac corecta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calea de atac corecta

Actiunea in constatare. Obiect: constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita(nu avem executare pe rol, deci acesta este singurul cadru procesual prin care putem formula aceasta cerere).
Titilul executoriu: o HJ prin care s-a stabilit plata de despagubiri civile.
Care este calea de atac corecta pt. aceasta actiune in constatare raportat la obiectul ei? Apel sau recurs?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 15:56, 20 Martie 2011
Irina S. a scris:

Nope.:)
Cu prescriptia chiar nu-mi bat capul.
In privinta caii de atac: exista posibilitatea ca instanta de fond sa fi indicat o cale gresit de atac.
Instanta de control judiciar trebuie sa califice corect calea de atac chiar daca partea sau instanta de fond a arat o cale gresita.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Indiferent, daca calea de atac a fost gresit consemnata de prima instanta , in calea de atac, instanta superioara isi verifica din oficiul competenta, in orice stadiul al judecatii, supunand in dezbatere exceptia "competenta materiala a instantei"; ca instanta de apel sau recurs;
Probabil aveti un partaj succesoral sau de bunuri comune,,,calea de atac este si in functie de valoarea masei de partaj.???? :(#-o

Ma interesa strict la actiunea in constatare avand ca obiect constatarea prescriptiei dr. de a cere executarea silita si rap. la prev.art. 18 cpc, care este calea corecta de atac.
Irina S. a scris:

Actiunea in constatare. Obiect: constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita(nu avem executare pe rol, deci acesta este singurul cadru procesual prin care putem formula aceasta cerere).
Titilul executoriu: o HJ prin care s-a stabilit plata de despagubiri civile
.
Care este calea de atac corecta pt. aceasta actiune in constatare raportat la obiectul ei? Apel sau recurs?
Multumesc.

Deci am spus despre obiectul actiunii inca de la inceputul postarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere sorin85 sorin85 Buna ziua, As vrea sa stiu in cazul existentei unei sentinte judecatoresti civile prin care esti obligat la plata unei sume catre terti,in ... (vezi toată discuția)
De cand curge termenul de prescriere a exec. silite a hot jud dumitru2000 dumitru2000 Personal consider ca termenul de prescriptie a executarii silite a unei hot jud curge de la data la care aceasta poate pusa in executare. In speta, hot data ... (vezi toată discuția)