avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj si ulterior succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj si ulterior succesiune

buna ziua
am o problema legata de dezbaterea unei unei succesiuni
defunctul este divortat din anul 1994, iar prin hotararea de divort s a stabilit doar desfacerea casatoriei nu si partajarea bunurilor comune (nu exista copii, parintii defunctului sunt decedati, singura ruda in viata este sora acestuia)
in vederea dezbaterii succesiunii ni s a comunicat faptul ca, mai intai trebuie stabilita partajarea bunurilor comune, astfel ca trebuie citata fosta sotie (mentionez ca nu se mai cunosc informatii vis a vis de aceasta de cca 20 ani)
intrebarea este cam cat dureaza acest proces (daca nu apare fosta sotie sau daca aceasta se dovedeste a fi decedata)?
multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 13:42, 18 Martie 2011
Daca fosta sotie e decedata, pentru partea ei de bunuri comune sunt introdusi in judecata mostenitorii. Va dura in functie de rapiditatea informatiilor primite. Poate ajungeti la o tranzactie si scapati de termenele din instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune madeleine_radu madeleine_radu buna dimineata am o problema legata de succesiunea unui defunct am mers la 3 notari si am auzit 3 opinii diferite pe scurt persoana a decedat la data de ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral dupa fostul sot defunct bms bms Doamna E. si sotul a cumparat din fondul locativ de stat un apartament, in 1992, contractul prevedea plata in rate catre proprietar adica catre primarie. In ... (vezi toată discuția)
Succesiune xp-kry xp-kry In conditiile date : 1.sotie divortata de sot 2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia 3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)