Buna ziua, am urmatoarea problema. Am facut un contract de telefonie mobila cu Cosmote in 2006. Din motive personale nu am reusti sa platesc factura in timp, contractul mai era valabil aprox 1 an. Am lasat balta si acuma o luna am primit o citatie de la judecatoria din Constanta ca ma cheama ca debitor, mai exact ma da in judecata firma Cosmote. Pana acuma in afara de 2 facturi in 2006 nu am primit nici o foaie de la ei. In plicul pe care l am primit acuma sunt facturile ramase, + dobanzi si asa mai departe + ceva factura de la un avocat, probabil a lor. De la 5 milioane ajungand la aprox 36 de milioane + factura de la avocat .... 380 de milioane .... Citatia am primit o mai tarziu pentru ca unde au trimis ei citatia nu mai sta momentan nimeni, si o fost preluata de un vecin. Era imposibil sa ajung la constanta. Acuma am primit iarasi o hartie ca ma cheama in instanta pe 5 mai. Imi puteti spune ce asi putea sa fac. Pe foaie nu apare nici un numar de telefon. Trebuie sa platesc 400 de milioane pentru o factura de 5 milioane ???? ce este de facut ? va rog frumos sa ma ajutati cu ceva sugestii. Maine ma duc pana la cosmote sa vad ce se poate rezolva. Poate sa obtine o executare silita sa imi ia 400 de milioane pentru o factura de 5 ?? Multumesc pentru ajutor
Despre intampinare cititi art.115 si urm. din Codul de procedura civila.
Întâmpinarea va cuprinde:
1. excepţiile de procedură ce pârâtul ridică la cererea reclamantului;
2. răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor;
4. Semnătura
Aşa cum se precizează, acestea sunt elementele minime şi absolut necesare pe care trebuie să se cuprindă întâmpinarea . Însă în raport cu interesele pârâtului şi pentru a pune în evidenţă caracterul său de replică la cererea de chemare în judecată , întâmpinarea va putea cuprinde şi alte elemente : numele (denumirea) părţilor, obiectul cererii de chemare în judecată (arătat de către reclamant), instanţa sesizată cu soluţionarea litigiului şi numărul dosarului (menţionate pe citaţie).
Prin întâmpinare, pârâtul va putea arăta toate excepţiile procesuale, atât cele de procedură, cât şi cele de fond, pe care le înţelege să le invoce , chiar dacă în text se face referire doar la excepţiile de procedură .
Întâmpinarea nu se timbrează şi trebuie depusă a dosar cel mai târziu cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată (art.114 ind.1 alin.2 C.proc.civ.). Textul consacră dreptul comun în materie, în care pârâtul are la dispoziţie cel puţin 5 zile pentru a-şi pregăti apărarea, de la data primirii citaţiei şi a copiei de pe cererea de chemare în judecată. Înseamnă că în procesele urgente, considerate astfel de legiuitor sau apreciate ca atare de către preşedintele instanţei, în care pârâtul are la dispoziţie cel puţin 5 zile pentru a-şi pregăti apărarea, întâmpinarea poate fi depusă chiar la termenul de judecată .
Trebuie sa cititi contractul. Daca in contract se mentioneaza ca penalitatile pot depasi valoarea debitului, atunci penalitatile pot depasi valoarea debitului. Daca suma este datorata de o persoana fizica atunci va puteti apara asa cum am spus mai sus...
mai acum cateva zile am primit untelefon privat prin care mi s-a transmis ca am depasit limita de bani a conversatii lor ibn cosmote
deci era limita de 15 euro si eu am cheltuit 18 bun pana ai ci bine platesc dar ce s aplatesc? pe ce baza doar verbal nu exista factura si nici cei de la cosmote nu o pot prezenta deci trebuie sa il cred pe tipul care zicea ca este de la cosmote
pana nu vad factura nu platesc pe vorbe mersi#-o#-o