avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie de plata cu executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie de plata cu executare silita

Buna ziua,

Acum 5 zile am primit de la SC MELLON ROMANIA o somatie de plata privind un contract mai vechi incheiat cu COSMOTE. Conform ultimei facturi emisa de COSMOTE aveam de plata o suma de 1.347,75 lei in luna septembrie 2008. In somatie sunt obligata sa platesc 2.638,91 lei reprezentand suma facturata +rezilierea contractului+penalitati pana la aceasta data. Am luat legatura cu cei de la Mellon si am stabilit ca voi face o plata de 100 de lei pana la sfarsitul acestei luni dupa care vom stabili cum pot plati in continuare. Dupa confirmarea acestei plati o angajata a Mellon mi-a spus pe un ton raspicat ca este prea putin si pana pe 15 Aprilie trebuie sa achit mai mult de jumatate din suma integrala altfel vor trece la executare silita. Intrebarea mea este: Ce decizie poate lua tribunalul in conditiile in care nu detin nici un fel de proprietate, am ramas fara loc de munca, locuiesc cu chirie si am in intretinere doi copii minori si pe mama mea in varsta de 73 de ani? Nu mai pun la socoteala faptul ca suma de 1.347,75 lei s-a acumulat in urma unor mesaje promotionale primite de la Cosmote carora eu le-am dat curs nefiind informata(cum era normal) de valoarea acestor mesaje.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 14:18, 12 Aprilie 2009
Buna ziua,

din pacate Tribunalul nu va tine cont de siutuatia dvs. familiala grea si va va obliga la plata sumei datorata.
Daca insa nu aveti bunuri in proprietate le va fi destul de greu sa va execute silit.
Probabil ca va vor pune poprire pe veniturile pe care le realizati.

Av. Boncu
Daca nu realizati nici venituri, creditorul nu va avea cum/pe ce anume bunuri sa va execute, in cel mai rau caz, poate pe bunurile mobile...
Daca ati realiza venituri, creditorul ar putea (in urma existentei unui titlu executoriu) sa va puna poprire pe 1/2 din salariu/lunar pana cand acesta si-ar recupera "prejudiciul".

Av.Cermak
Va multumesc pentru raspunsuri.
O zi buna in continuare
Buna ziua!
O problema asemanatoare are si prietena mea, care nu a achitat o ultima factura la cosmote( sau connex, ma rog, o firma de telefonie mobila), ea fiind emisa din ianuarie 2006. Acum a primit somatie de plata, incluzand penalitati, ajungandu-se la o suma de 1000 ron.
Din sursele proprii, amica mea a aflat cum ca o factura, daca a depasit 3 ani de la data emiterii, se anuleaza.
Este adevarat? Sau va trebui sa achite, pana la urma, toata suma restanta?

Va multumesc anticipat!
Nu se anuleaza factura, ci se prescrie dreptul creditorului de a cere executarea silita a debitului din factura, daca au trecut mai mult de 3 ani de la data scadentei facturii.
In continuare debitorul, daca doreste, poate plati de buna voie datoria, dar nu poate fi executat silit.

Alte discuții în legătură

Factura de 3 ani cristina29 cristina29 Buna ziua! Prietena mea, care nu a achitat o ultima factura la cosmote( sau connex, ma rog, o firma de telefonie mobila), ea fiind emisa in ianuarie 2006, a ... (vezi toată discuția)
Factura orange MaximB MaximB As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)
Sfat firma recuperare creante onuflorin1987 onuflorin1987 In urma unor presiuni facute de Top Factoring,si primirea unei somatii de executare silita in privinta unei facturi restante Cosmote (600 lei factura+4000 lei ... (vezi toată discuția)